Mitmekesine hoidisteriiul
Nii palju, kui on perenaisi, on ka kurgi- ja kapsasoolamise retsepte. Mõnedki kasutavad aga ühtesid ja samu retsepte aastast aastasse. Tallinna Teeninduskooli õpetaja Ljudmilla Koltšenko soovitab mitmekesistada oma hoidiseriiulit ja ühtlasi ka toidulauda!
Näiteks pakub ta, et võiksite oma viimased tikrid korjata karusmarjaadžika tarbeks. Sellest saab kindlasti lemmiklisand teie liharoogadele.
Karusmarjaadžika
1 kg karusmarju
200 g küüslauku
1 tšillipipar
soola
Laske kõik komponendid läbi hakklihamasina, pange purkidesse ja säilitage külmkapis. Sobib hästi liharoogade juurde ja võileibade valmistamiseks. Samamoodi võib adžikat teha punastest sõstardest ja ka kiivist. Proovige kindlasti!
Põnevaid retsepte on veelgi! Loe neid Maakodu augustinumbri köögilehekülgedelt.