Tähistame kahel päeval. Õigel päeval, 5. oktoobril, annavad õpilased tunde ja peavad ka õppenõukogu koosoleku. Aga juba reedel korraldan koolis õpetajate piduliku vastuvõtu, kus tänatakse ja autasustatakse meie parimaid õpetajaid.

Oleme alati õpetajate päeva tähistanud. Ükskord käisime sel puhul Toila spaas motivatsioonipäeval, ühendades puhkuse koolitusega teemal “Kuidas säästa õpetajate ja õpilaste tervist”.

HELGE ARRO
Tudu põhikooli direktor

Lõpuklassi õpilased annavad tunde ning õpetajad söövad sel ajal kooki ja joovad kohvi. Samuti korraldavad õpilased meile mitmesuguseid mänge, naljakaid ja lõbusaid, ning laulavad koridoris.

Nad valmistuvad selleks päevaks hoolega ja ka kõige ulakamad lapsed peavad end siis väga väärikalt üleval.

Õhtuks on vallavalitsus kutsunud meid Rakvere teatrisse lavastust “Papagoide päevad” vaatama. Ning paar päeva varem läheme õpetajatega ühele kolleegile külla, peame seal üheskoos ka kõik oma kuu alguse sünnipäevad ära.

KADI KRUUSMAA
Rakvere gümnaasiumi õppealajuhataja

Esmalt on koolis pidulik aktus ja seejärel hakkavad abituriendid tunde andma. Õpetajad sõidavad aga Sagadi õppekeskusesse, kus hakkame loodust uurima-puurima.

Lõunat sööme Altja kõrtsis ning varsti tuleb linna tagasi sõita, sest kell 5 algab Rakvere linna õpetajate päeva tähistamine, kus tunnustatakse paremaid õpetajaid.

Mina ise olen selle päeva puhul ka oma kodus teinud väikese peo paremate toitudega ning kutsunud pere torti sööma.

MATTI MARTINSON
Tallinna Rahumäe põhikooli direktor

Algul annavad 9. klassi õpilased tunde – nad püüavad täiesti tõsiselt ainet edasi anda ja valmistavad end korralikult ette. Ka õpetajad istuvad koolipingis.

Pärast läheme õpetajatega Laitsesse Tauno Kangro skulptuuristuudiosse, proovime seal kätt. Oleme õpetajatega koolis keraamikaga juba tutvust teinud, näiteks endale savist kruusi voolinud.

Minu peres on kõik õpetajad, nii et meie tähistamegi õpetajate päeva skulptuuristuudios. Jõuame sealt tagasi nii hilja, et siis ei jaksa kodus enam omavahel midagi tähistada

ANNE KLOREN
Jüri gümnaasiumi õppedirektor

Meie peame õpetajate päeva juba reedel. Siis annavad abituriendid nii koolis kui ka ümberkaudsetes lasteaedades tunde. Kuna kool on nii suureks paisunud, siis abituriente igale klassile ei jätku ja nad võtavad 11. klassist endale abilisi.

Igal aastal on abituriendid õpetajad majast välja viinud ning korraldanud meile ilusa päeva näiteks botaanikaaias, raekojas, liuväljal või mõnes muuseumis. Sel aastal jääme aga koolimajja ning on veel saladus, mis siin toimuma hakkab. Aga ilmselt tuleb meile üks muusikaline üllatus esinema.

Õhtul on kohalikus kultuurikeskuses vallavalitsuse vastuvõtt, kuhu kutsutakse mitte ainult õpetajad, vaid ka valla raamatukogu ja lasteaedade töötajad.