Hiljuti tunnistas Kaido Kama pikas intervjuus kahetsusväärseks veaks kolhooside vara erastamise kolhoosnike ühisvarana. Lisan siia, et selle tulemusena liikus nõndanimetatud ühisvara kibekiiresti endiste tüürimeeste klannidele, kes nüüdseks on Eestimaast  parimaid põllumajandusettevõtteid Vene kapitalile müünud ja müüakse edasi.

Vene kapitali ainuke eesmärk siin on strateegiline.

Ma lihtsalt ei suuda uskuda, et teie intelligents mitme peale kokku nii pinnapealne on, et absoluutse meelevaldsusega hakkate vahutama E-Piimast, mis on ainuke väikepiimatalude kants. Te astute pimesi tööriistaks ringkonnale, kes näeb, et Eesti piimatootjate häda on ületootmine ja seda tuleks 40% vähendada, ja E-Piim on ju üks segaja selle kavatsuse kiiremal rakendamisel, sest varub väikeste piima ja maksab ka võrdset hinda.

Kas käis üle mõistuse, et ma astusin välja väiketalude kaitseks, kel erakapitalimeiereid üritavad keelduda piima varumast? Kas tõesti teie tublid peakesed ei seedinud, et ma ei sidunud oma nime ühegi ühiskondliku tiitliga, vaid analüüsisin ajas toimunut ja toimuvat isikuna?

No seedisite ikka küll, sest üks teist väljendas mulle telefonitsi oma ärritust küsimusega: "Mida sa kirjutad, kas sul on midagi viga?!"

Ja tõepoolest, minul küll ei ole midagi viga. Niikaua kui need, kes ületootmist likvideerides oma lihtsameelsete tööriistade abiga  ja koos nendega E-Piima põhja ei lase.

Olen hakkama saanud vaatamata sellele, et olen põhimõtteliselt loobunud juustupiima klassi taotlemast ja loovutan seega teadlikult 25 senti piimakilolt oma ühistu eduks. Eks teil jääb nüüd võimalus hüüda, et ma toodan solki, mis peabki odavam olema. Jõudu teile!

Kiiu Piimaühistut kõneks võttes demonstreerite unikaalse vee-elaja mälu. Suurekivi OÜ, Uuri suurtalu OÜ ja AS Aatma tulid Kiiu Piimaühistu liikmeks siis, kui sealt oli võimalik saada kõrgeimat piimahinda, olude muutudes hakkas ka minek. Kiiu Piimaühistus arvestati transpordikulu otseselt piimakilogrammile ja sõltuvalt piimatootja kaugusest meiereist oli see keskmiselt 15-30 sendini kilogrammilt. Ainukesed, kellelt transpordiraha sentigi maha ei arvatud, olid kolm eelpool nimetatud firmat. Teie olete selle lihtsalt unustanud, nii inimlik. Aga võib ka olla, et ei arvestatud teilt transpordiraha minu korraldusel, teie teadmata. Miks mitte?

Teie poolt avantüüriks nimetatu seisneb selles, et Kiiu Piimaühistu  ühines E-Piimaga, likvideerus ja varad müüdi ning sellest kaeti maksimaalselt võlad piimatootjatele, misjärel pankrotistuti. Kiiu Piimaühistu lõpetamise tõttu ei pidanud ükski tootja lõpetama ja piimaraha jäi saamata ka minul proportsionaalselt teiste liikmetega.

Piimatootjate pärast võttis E-Piim, ja ka mina, riski noateral. Ja teie lasete lirtsti läbi hammaste.

Küllap arvasite, et ma ei julge, lähtuvalt ühistu põhikirjast, erinevast piimahinnast rääkida ega ka Kiiu Piimaühistu lõpetamist selgitada.

Arvan, et parem on vangikongis püsti seista, kui vabaduses, silmad maas ja küürus ringi tuiata.

Poliitilises tuulelipluses pean tõdema, et mind ei võetud kräsupäiste leninlaste päikesekiirtesse hüplema ega tegusate pioneeride malevasse, rääkimata karjääriredelil pingutavatest komnoortest, ja kommunistlikust parteist unistasin vaid südaööl, kui kedagi läheduses polnud. Olin lõpmata kurb.

Eesti Vabariigis asutasin EMKE-t ja Talurahva Erakonda, kuid nende mõlema sujumisega sotsialismusse kaasa ei läinud. Parteituna EME nimekirjas kandideerides käitusin tõesti sinisilmse punamütsikesena, kes häältekorvike käevangus, ei leidnudki talupidajatega ühiseid vaateid jagavat vanaema, vaid sain teada - nagu nüüd isegi kinnitate, et suurtootjatel on ikka omad vaated.

Tänu minu naiivsusele tol ajal, oli see suurtootjate tsunfti üks õnnestunumaid projekte talupidajate vastu ja suutis tõsiselt halvata ETKL-i tööd.

Varsti juba viimased kümme aastat olen kuulunud Iseseisvusparteisse ja oh, mis hirm -  see pisipartei on reitingutes Rahvaliitu järsku edestanud.

On ilus, et tulevad uued põlvkonnad, kes on vabad kräsupäiste leninlaste ateistlikust saastast, mille kaudu istutati minu ründajaissegi kurjuse ja kadeduse deemonit.

Teid kõiki tervitab kevadmeelselt talupidaja Ants Aaman, kes lehmadega nimepidi räägib ja näe - annavadki rohkem piima.