Koolimajas ja lasteaias on praegu jahe, vast 17–18 kraadi. Aga neil on puhurid ja elektriradikad, mida nad jahedamates ruumides kasutada saavad. Keskküte pole ka odavam.

Praegu meil veel maju tsentraalselt ei köeta. Kütma hakatakse 1. oktoobrist. See on ka korteriühistute soov, sest mullune külm talv ajas küttearved lõhki. Majadel tekkisid küttevõlad, millest paljud siiani üle pole saanud.

Tiiu Saarist, pensionär

Paides tundub olevat täitsa normaalne. Meil on korteriühistu ja majavanem küsis eelmisel nädalal, kas tuleks kütma hakata, kuna esimese korruse rahvas oli kurtnud, et jahe. Siis otsustati, et lastakse paar-kolm korda nädala soe torudesse sisse. Mul on kodus täitsa mõnus olla.

Ka Paide kultuurikeskuses kultuuri teabetoas, kus praegu olen, on radikas leige, arvan, et siin on sees 20–21 kraadi ja võib lausa lühikeste käistega olla.

Soojusega pole muret, probleem on, et küttearved on röögatud. On küll puiduhakke katlad, ent arved on ikka suured. AS Pogi, kes meie maju kütab, tõstab kogu aeg jupphaaval hinda. Majadel on vastavalt vanusele ja muudele näitajatele koefitsiendid, igal majal on need erinevad, nii ei saagi aru, mis täpselt tõuseb ja millal.

Talvel, kui küte ja muud maksud makstud, jääb mõnel kuul ainult 1000 krooni pensionist elamiseks järele.

Kätlin Rohilaid-Aljaste, Rimi puu- ja köögiviljade grupi juht

Olen praegu 2,5kuuse poja Oliver-Oskariga kodus Tallinnas Pärnu maantee korteris. Meil on gaasküttega maja.

Meie külmetame küll, sest arvan, et korteriühistu otsus tehti kevadel ära ja selle järgi hakatakse kütma ilmselt 1. oktoobrist. Selleks, et seda aega muuta, on tarvis üldkoosoleku otsust, aga kuna meil on väga suur maja, kus üle saja korteri, on üldkoosolekut raske kokku saada.

Meie korteril on katuseaknad ja kui on päikesepaisteline ilm, siis kütab päike. Korteris on ka elektrisaun – kui ilm on jahe, paneme selle järgi ja jätame uksed lahti, siis läheb soojus üle kogu korteri laiali.

Marge Pähkel, Farm Plant Eesti müügijuht

Meil on Pärnu-Jaagupis oma maja, kus on kaminküte. Kaminast lähevad soojatorud nii esimesele kui teisele korrusele ja nii kütame kaminaga kogu maja ära. Lisaks on pliit. Nii et tuba on soe.

Talvepuud on olemas viieks aastaks. Mõne aasta eest ostsime kaks suurt autotäit kolmemeetriseid puid ning tegime kõik ära. Nüüd on tükk aega rahu majas ja pole vaja toasoojaga kokku hoida.

Tõnu Põlluäär, ETKÜ aretus- ja tõuraamatuosakonna juhataja

Mina olen juba kütte sisse lülitanud, tegin seda paari nädala eest, nii et tuba on soe. Meil on Tartus gaasküte, oleme ühendatud linna gaasivõrku, aga kütte saan siis järgi panna kui tahan ja maksan tarbitud gaasi eest. Meil on veel termostaat ka vahel, millega saan oma maja temperatuuri reguleerida nii, nagu perele sobib. Nii et see, kas tuba on soe ja kui palju kütte eest maksan, oleneb täiesti minust endast.