Selle supi keetis kokku Eesti valitsus, mitte Euroopa Komisjon. “Need otsused olid toona langetatud parima äranägemise järgi. Parimate teadmiste põhjal. Ka praeguste teadmiste juures ei oleks mul pakkuda ühtegi paremat varianti,” ütles värskelt antud intervjuus toonane peaminister Andrus Ansip.

Silmakirjalik küsimus

Tema valitsus ei tahtnud tekitada pöörast segadust, mille aastaid kahjumis külmetanud Estonian Airi kohene pankrot oleks kaasa toonud. Kuigi turg oli Estonian Airi tapnud juba aastaid tagasi ning tapab ka uue firma – sest riik abi anda ei tohi ning ükski terve mõistusega investor sellesse raha ei paiguta. Pigem püüavad SAS ja teised kaarnad laibast kiiresti kõhu täis saada. SAS, endine Eesti Õhu suuromanik, on platsis. Samuti riigiabi saanud Air Baltic oli juba varem.

Mis võiks olla moraal? Kapitalistina arvan, et igasugune riigiabi on mis tahes firmale mitte ainult ebaseaduslik, vaid kuritegu teiste firmade suhtes, kes seda abi ei saa. Miks sellist abi ei anta jaekaupmeestele, jahimeestele, seenelistele?