Olen tänavu oma töödega nii hädas, et ei lähe oma suvekodust Laulasmaalt kuhugi. Tegelen oma 650 liiki tulpidega ja lisaks veel 100 sorti liiliatega – praegu on liiliate aeg. Talupäevadel tunneksin end seltskonnas diletandina, kuna ma pole talunik, vaid lillekasvataja.

Viljandi Folgile läheb kindlasti mu tütar oma elukaaslasega. Nad on seal käinud juba 5 aastat, see on nendele suve tähtsaim sündmus.

Tanel Bulitko
Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu esimees

Kindlasti lähen talupäevadele. Mitte ainult sellepärast, et meie ühistul on seal loomad väljas – tänavu punase karja ja holsteini piimalehmad ning šoti mägiveised –, vaid see üritus lihtsalt meeldib mulle. Ilm on alati ilus ja saab talupidajatega suhelda ning head talutoodangut osta. Talupäevi pole ma kunagi vahele jätnud.

Folk meeldib mulle muidugi ka. Eelmisel nädalal, kui Hiiumaale sõitsin, oli juba praami peal seoses Hiiu Folgiga lahe melu, rahvamuusikud mängisid ja inimesed tantsisid nagu Soome laeva peal. Aga igale poole ei jõua.

Thea Kaurla
Maaelu Arengu Sihtasutuse juhatuse liige

Praegu veel täpselt ei tea, kuhu rattad mind viivad, kuna mul on puhkus. Kui võimalik, lähen talupäevadele, olen seal aastaid käinud.

Mulle meeldib sealne värske kauba küllus: kartul, sink, seened, värske hapukurk – saab palju häid asju ühest kohast kätte.

Helir-Valdor Seeder
põllumajandusminister

Lähen mõlemale. Juulikuu viimasel nädalavahetusel on mul igal aastal sama dilemma, sest need üritused on alati ühel ajal.

Põllumajandusministrina olen käinud talupäevadel igal aastal ja lähen sinna ka sel laupäeval. Ka varem käisin seal sageli, aga mõni kord jäi siiski vahele.

Viljandi Folk on mulle igal aastal olnud suve tipphetk. Folgi tähtsust tõstab see, et folgi ajal tulevad meie pere sõbrad-tuttavad Viljandisse ja küsivad öömaja. Nii on folk mulle mingis mõttes nagu perepidu.

Ahto Kaasik
Maavalla Koja vanem

Ei lähe kummalegi. Talupäevadel pole ma kunagi käinud, ei tunne, et see oleks minu üritus. Viljandi Folk on aga minu jaoks liiga rahvarohke.

Marek Strandberg
Riigikogu liige

Ei lähe kuhugi. Puhkan. Just tulin soodest ja rabadest.

Mõlemad üritused võiks läbi käia, kui aega oleks, aga praegu on mul üle hulga aja puhkus ning eelistan meelelahutustele isiklikku rahu.