aasta ema 2011,
perearst, seitsme lapse ema

Võib-olla kui saab kätte neid väga soodsaid reise kuhugi soojale maale – Egiptusesse näiteks, siis ehk on välismaal odavam. Ma pole küll rehkendanud, aga üldiselt arvan, et Eestis on taskukohane puhata.

Kallis on vast siis, kui on tahtmine hotellis elada ja nautida igakülgset teenindust.

Ise eelistan ma puhata Eestis. Sihtkoha valin vastavalt võimalustele, aga ka selle järgi, kus pole seni veel käinud. Kodumail puhkamisel on veel see eelis, et kui midagi juhtub, saab alati koju minna.

Ivari Padar

eurosaadik

Puhkan tavaliselt Eestis. Mul on säärane töö, et suvel ei taha välismaad silmaotsaski näha. Augustis pean eeldatavasti käima komandeeringus, aga muidu olen ikka kodus Võrus. Talutegemised võtavad omajagu aega, nii et mul ongi siin selline aktiivne puhkus.

Kui aga siiski tekib tahtmine koduhoovist kaugemale sõita, siis tundub, et hinna poolest pole ju vahet, kas liikuda Eestis või mujal Euroopas.

Aga eks see, kas tahetakse hotellituba või ollakse nõus ka aida all magama, ole igaühe enda otsustada. Ju neid variante on mitmeid.

Oleme ikkagi maarahvas, mis tähendab, et enamikul meist on maal elavaid sugulasi või tuttavaid, kelle juures puhkust veeta... Minugi aidaalune on näinud igasuguseid inimesi Eesti eri paikadest.

Reet Linna

laulja ja saatejuht

Ma peatusin hiljuti koos kahe lapselapsega Haanjamaal Kurgjärvel. Need olid minu puhkuse toredaimad päevad.

Käisime Munamäe tornis, maanteemuuseumis, Jääaja Keskuses ja mujalgi tõeliselt huvitavates paikades Lõuna-Eestis. Ma leian, et Eestis on tohutult palju kohti, kuhu lastega minna.

Olen sel aastal häälestanud end sellele, et puhata just Eestis. Otepää, Pühajärv, Haanjamaa on minu lemmikkohad.

Kui sõidan Kanepi poole, kus maastik muutub väga põnevaks, siis unustan tavaliselt ära kõik need mõtted ja mured ja teemad, mis Tallinnas tunduvad nii olulised – tunnen, et olen jõudnud oma maailma. Ma olen Haanjamaal käinud igal suvel vähemalt korra ja talvel käin seal kindlasti suusatamas.

Ma ei ütleks, et Eestis puhkamine on alati odavam kui mujal. Kindlasti mitte. Näiteks mina kui suur mäesuusatamise fänn tahan igal võimalusel suusatamas käia. Tegelikult on nii, et Kuutsemäele minek teeb sama välja kui Soome sõita.

Kui aga võtta puhkusereis ette oma autoga või asuda teele jalgrattamatkajana, on hea võimalus ise oma puhkust ja selle kulu dikteerida.

Jüri Ellram

Imavere vallavanem

Ma usun, et Eestis puhkamine on taskukohane. Kas just kõigile, seda ma öelda ei julge. Valida tuleb vastavalt võimalustele, ei pea ju ilmtingimata valima elamiseks luksushotelli.

On ka igasuguseid tasuta majutusi. RMK pakub soodsaid puhkusevõimalusi. Looduslähedasi kohti on minu arvates Eestis palju.

Talvel sai korra isegi Egiptuses ära käidud, aga suvisel ajal on kodus nii palju toimetamist ja igal pool on suveüritusi, millest tahaks samuti osa saada.

Eestis on ikka odavam puhata, aga kui tahan luksuslikus hotellis elada, siis Eestis läheb kallimaks.