Elamist kütan Puiatu külas ridaelamus põhiliselt halupuudega. Kütet on mul varutud 70–80 ruumimeetrit, nii et talveks jätkub.
Muist puid läheb vanematele, endale kulub talve jooksul võib-olla paarkümmend ruumi. Kui palju see maksma läheb, ei oska arvestada. Turuhinna järgi maksab ruumimeeter kuskil 400 krooni. Mina saan aga puud enamasti kätte oma maadelt. Kui ostma peaks, tuleks 20 ruumimeetri eest maksta oma 8000 krooni.

LUULE SAAR
OÜ Otepää Oskar juhataja

Sigalat kütan vedelküttega, oma koduahje Otepääl aga puudega. Talvepuud on mul varutud, sest maainimene varub ikka mitme aasta puud. Aastas kulub mul 12–15 ruumi. Puid varume oma metsast ja oma tööjõuga, koos abikaasaga saeme.
Sigalas läheb kütmine ja soe vesi talve jooksul maksma umbes 50 000 krooni.

PRIIT AIMLA
humorist

Talvel elan Tallinnas, suvel Saaremaal, nii et talvel köetakse minu elamist keskküttega. Meil Marja tänavas viietoalises korteris on küttekulud talvel maksimaalselt 2200 krooni kuus. Nii oli vähemalt eelmisel aastal. Kui palju tänavu maksame, saame teada alles järgmise aasta märtsis. Meil on elamukooperatiiv Jupiter ja maksame selle kaudu.
Kui küte otsa saab, hakkame rahaga kütma.

PILLE ARDEL
taimetoodangu inspektsiooni osakonnajuhataja

Minu kodu on Viljandi maakonnas Pärsti vallas Kastani talus. Osalt teeme talvekütte ise ja osalt ostame. Saeme ja lõhume ise. Tänavu ostsime pikad 2meetrised puud, mida pojad töötlesid, oma metsast võtsime ka veidi puid. Meil on kaks ahju ja pliit, talvel kulub 15–20 ruumi puid, oleneb talvest. Kui kalliks küte läheb, ei oska täpselt öelda, sest siis tuleks välja arvestada ka saebensiin ja inimtööjõu kulu. Ostetud ruumimeetri hind oli umbes 200 krooni ja kütte varusime kaheks aastaks. Nii et kütte hinnatõus meid väga ei puuduta.

MARIKA KRUUSE
KÜ Paldiski mnt 51 juhatuse esimees

Meie 1959. a ehitatud ja seni soojustamata telliskivimajas on 35 korterit, kauplus ja laste turvakodu. Hoonet kütab oma gaasikatlamaja. Köetavat pinda on kokku 2840 m2.
Viimase kolme aasta keskmine gaasitarbimine (kütteks ja soojaks veeks) oli 60 146 m3.
AS Eesti Gaasi hind alates 1. okt 2009 on 5.89 kr/m3 (sh käibemaks, võrguteenuse hind, maagaasiaktsiis).
Prognoos eelolevaks kütteperioodiks (okt 2009 – mai 2010): elamu kütmiseks ja sooja vee tootmiseks kulub 60 146 x 5.89 = 354 260 kr, mis teeb elamu köetava pinna m2 hinnaks ligikaudu 125 kr. Keskmise 50 m2 suuruse korteri toasooja kulud tulevad sel ajal 6250 kr ehk ligi 800 kr kuus.