Olen saanud. Punase koorega kartul oli, ‘Läti punane’ vist. Mulle tuli üks sõber külla ja teadmata, kas mul on kartuleid, ulatas kotikese. Väga hea kartul on.

Kui vähegi võimalik, söön mahedat kartulit. Selle maheduse tundis mu suu nüüdki kohe ära, kui sööma asusin. Küsisin kinkija käest üle, et kas on mahedalt kasvanud. Muidugi oli.

Ringi sõites näen siin ja seal, kuidas väetisi ja mürke liiga palju kasutatakse. See ei ole tervisele hea.

Ostnud ma ise värsket kartulit tänavu ei ole. Aga et ise kasvatamisega vaeva näha, selleks jääb jõust puudu.

EDA PASTER
restorani nõudepesija

Mul kasvatavad kartulit õde ja õelapsed. Neil on suur põld, nii et olen sealt igal aastal ka endale vajaliku koguse saanud, õigemini nad toovad tavaliselt mulle linna koju kätte. Ka värsket kartulit on juba toonud. Kui head saaki tänavu loota on, seda ma ei tea.

ANTS TRUUS
pensionär

Olen ikka saanud. Mul küll on aed, aga kartulit ma ise enam ei kasvata, olen turult ostnud. Seal on üldiselt hea kaup.

JEVGENIJA SOLOVJOVA
Maarjamõisa haigla põetaja

Mul on Peipsi ääres kümme vaotäit kartulit. Kuna ise kasvatan, siis olen juba ka värsket kartulit söönud. Küll on maitsev! Ükskord ostsin välismaa omi, aga neid ei kõlvanud isegi süüa.
Eesti kartul on ikka hea, eriti omakasvatatud. Mina kasvatan enamiku köögiviljast ise, nii kurki, sibulat, porgandit kui muudki.

URMAS LAUR
Mustvee linnapea

Värsket kartulit sain esimest korda paari nädala eest. Üks talunikust sõber Viljandimaalt tõi. Kui oled korra uut saanud, siis vana nagu enam ei tahagi, sest maitse vahe on suur.

Ise ma ei kasvata kartulit enam ammu. Kõike ei jõua. Ja eks see nõuab ka oskusi ning teadmisi. Kodus Alatskivil kasvatan see-eest kurki ja tomatit.

ÜLO TULIK
Riigikogu liige

Esimese värske kartuli sain oma Võru linnas elava õe käest. Hiljem jällegi tuttavatelt ja sõpradelt. Värske kartuli pang on praegugi nurgas, väike ports pealt võetud. Kuna ma ei ole ise kartulit ostnud, siis ei teagi, mis selle hind poes või turul võiks praegu olla.

Leian, et kui vähegi võimalik, peaks igaüks enda jao kartulit ikka ise kasvatama. Silm ütleb, et tänavu on kartul mul hästi kasvanud. Õitseb praegu. Ka vihma on parasjagu tulnud.

Kui on kartulid, siis on ka kartulimardikad neil kallal. Minu omadel samuti. Ma ei nopi neid ise ega saada ka naist ja lapsi neid noppima, vaid lahendan asja kemikaalide abil ära. Mul on väike aiaprits olemas ja
putukatõrjevahendiga pritsin. Aitab küll. Tuleb vaid iga kord eri mürke kasutada. Tean oma varasemast agronoomikogemusest, et muidu ei ole pritsimine efektiivne, mardikad kohanevad mürgiga.

.