JAAN LOID
Regen J.L.-i tegevjuht

Elu on kurb, aga palk ajab naerma. Tuleb välja tulla, läbi häda. Süüa tuleb endiselt ja ka maksud vajavad maksmist. Praegu käib poes kogu aeg topeltarvutamine, eurohindadega pole veel ära harjunud. Kindlasti ei maksa allahindlustega kaasa minna ja ülearu palju kulutada.

KERSTI HINT
operaator

Esimese europalgaga läks hästi. Tõsi, poes käies tuli palju peast arvutada.

Panin ka tähele, et esimestel europäevadel oleks mitmed inimesed oma sendid hea meelega müüjalt tagasi võtmata jätnud. Aga kui neile meelde tuletati, milline nüüd sentide väärtus tegelikult on, võeti raha kohe tagasi.

Küll leian, et ühe- ja kaheeurosed oleksid võinud olla paberrahad. Nüüd koguneb neid münte rahakotti üsna kiiresti kenake hulk.

KATI PAVELTS
klienditeenindaja

Tulin esimese palgaga kenasti toime. Mis ei tähenda küll seda, et ma üldse arvutama ei pidanud. Vastupidi, kalkulaator oli kogu aeg käepärast.

Võib-olla aitas mul lihtsasti toime tulla ka see, et teen oma igapäevatööd leti taga ja suudan ka peast üsna hästi ümber arvestada, palju üks või teine asi maksta võib.

Mööblipoes sattusin küll segadusse, aga see tuli sellest, et ühtedel kaupadel olid märgitud suuremalt krooni-, teistel eurohinnad.

TOOMAS KUUSIK
tööline

Tulin ikka välja. Üle ei jää midagi, kuid tuleb nii sättida, et puudu ei tuleks.

Palga osas polnud midagi teistmoodi, aga hinnad olid kõrgemad. Ühe kuu järel ei oska veel midagi põhjapanevat
öelda.

HANS KRUUSAMÄGI
OÜ Simuna Ivax juhataja

Meie firmas pole keegi veel europalka näinudki. Tegeleme teravilja- ja kalakasvatusega, nii et detsembri lõpul maksime korraga välja ka jaanuari palga — kõik kroonides.

Inimesed olid poolest detsembrist jaanuari lõpuni puhkusel. 1. veebruarist on kõik jälle tööl, teeme ettevalmistusi kevadeks ja paigaldame kalakasvatuse seadmeid. Esimese europalga saame alles veebruari lõpus.

Kui hakkame vaatama, mis toimub hindadega, siis tõusevad ihukarvad küll püsti. Poodides on mõned hinnad tõusnud juba 10–15%.

TIIU KIRSIPUU
skulptor

Palk kulus nagu tavaliselt, mingit vahet ei tundnud.

Mul oli ka eelmisest palgast midagi kontole alles jäänud. Nii et tulin välja ja erilist arvet ei pea.