Suusatamas ma ei ole käinud, aga ma käin uisutamas. Praegu ka just tulin. Tavaliselt käin emaga, ema oskab hästi uisutada ja mina oskan ka. Mõnikord kukun ja saan haiget, aga mõnikord ei ole üldse valus.

Mul on pruunid hokiuisud, aga jäähokit ma ei mängi. Kärdlas on uisuväljak, aga kui merel on jää, siis olen seal ka käinud.

Kelgutamas käin ka, igal pool, kus mäed on. Ükskord istusin uiskudega kelgule ja lasin liugu, aga seal oli nii palju künkaid, et ma täitsa lendasin. Siis sain küll natuke haiget.

RAIT PALLO
Eesti Suusaliidu juhatuse liige

Suusatanud olen sel hooajal mõõdukalt, 60–70 tundi, mis peaks andma 800 km. Põhiliselt suusatan nädalavahetustel Otepää kandis, nädala sees Nõmmel ja Harkus. Olen sel hooajal käinud Tšehhi suurimal maratonil Jizerská Padesatkal, mis on 50 km pikk ja võrreldav Tartu maratoniga. Ees ootavad pankade talimängud Itaalias ja Estoloppeti maratonid.

Olen suusatamise ja aktiivse harrastusspordiga tegelnud viimased 11 aastat, aga spordipisik on sees juba lapsepõlvest, kui tegelesin nii korvpalli kui kergejõustikuga.

ANNE VELLI
laulja

Kaks korda olen suusatama jõudnud, just läinud nädalavahetusel käisin. Ühe korra Pirital, sõitsin siis umbes 3–4 kilomeetrit. Teisel päeval käisin suvilas ja seal oli nii paks lumi, et ainult suuskadega pääseski majale ligi.

Ega mul eriti hästi see suusatamine enam välja ei tule. Suurtest mägedest ei julgegi enam alla lasta, olen rohkem lauskmaal sõitja. Aga ma pole kunagi suur suusataja olnud, ma rohkem suvelaps, eelistan näiteks rattasõitu ja ujumist.

URMAS KLAAS
Riigikogu liige

Viimati suusatasin eelmisel nädalavahetusel. Ilm oli fantastiline ja ka suusk libises suurepäraselt. Eelistasin ise suusatamist ega olnud seekord Otepääl MK-etappi jälgimas.

Tavapäraselt olen sõitnud kodukandis Põlvamaal. Sel aastal olen eriliselt privilegeeritud, sest minu talumaadel toimusid suusaorienteerumise võistlused, millest jäid maha head rajad. Sõidetud kilomeetrite üle ma arvestust ei pea, tänavu tuleb neid kindlasti rohkem kui paaril möödunud aastal.

Põlvamaal on suusatamisvõimalusi palju ja häid. Tõstan esile Mammaste suusaradu, mis on valgustatud ning minu arvates paremad kui Otepääl.

AIVAR KOKK
Jõgeva vallavolikogu esimees

Saime abikaasaga jõuluvanalt kingituseks suusavarustuse ja olen sel aastal neljal korral ka suusarajale jõudnud. Sõidetud on alla 100 km, aga lapsepõlves õpitud suusatehnika ei ole õnneks ununenud ning iga korraga naudin suuskadel olemist ikka rohkem ja rohkem.

Lapsepõlves oli suusatamine minu lemmikspordiala — osalesin paljudel võistlustel ning medalite hulgas on ka TPI meistrivõistluste teatekuld. Mul on ka Tartu maratoni kogemus, aga sel aastal ei ole plaanis sinna minna.

Noorena sai palju suusavõistlusi korraldatud. Viimastel aastatel küll mitte, aga olin Peipsi järvel toimunud Kalevipoja uisumaratonide ellukutsuja ning peakorraldaja.