laulja

Ega ma ei teagi, milliseid Vene toidukaupu näiteks Eestis müüakse. Ja spetsiaalselt ei ole ma kunagi kauplusest just Vene tooteid otsinud. Seda enam, et eelistan igal juhul eestimaiseid tooteid. Kui keegi tuttav sõidab Venemaale, siis olen palunud tuua beluuga marja. Mulle maitseb see väga.

ANDRUS TAMM

Eesti huumoriliidu esimees

Kõigepealt tuleb meelde Vene viin. Minu meelest on see üks väheseid tooteid, mida Venemaal osatakse hästi teha. Kuna ma eriline viinasõber ei ole, siis toidukaupluses spetsiaalselt Vene tooteid ei otsi. Eelistan pigem Eestis toodetut. Hiljuti tõin poest arbuusi, aga ei vaadanudki, kust see Eestisse on toodud.

Kahju muidugi, et sanktsioonide tõttu meie põllumajandus- ja toidutootjad kannatavad. Olen mõelnud, et kui poodidesse jõuaksid näiteks Eestis toodetud, aga venekeelsete kirjadega piimapakid, sest neid Venemaal enam turustada ei saa, siis mind see ei häiriks. Ostaksin sellist piima küll. Olen lapsepõlvest saati seda meelt, et toitu ei tohi lasta raisku minna.

IVI EENMAA

poliitik ja raamatukogutegelane

Kui on sügis käes, siis hakkan poodides sellise pilguga ringi vaatama, et kas saaks Venemaal toodetud mahlu osta. Mulle nende maitse meeldib, sortiment on ka lai. Ka tursamaksa konservid köidavad mu tähelepanu, kuigi ma ei ole kindel, et need just Venemaal on toodetud.

Vanasti tõin Peterburist kalamarja, aga nüüd pole ammu Venemaal käinud. Pealegi on kalamarja võimalik ka Eesti kalakasvatajatelt saada. Ja väga head kalamarja.

Peterburist sai omal ajal toodud ka igasuguseid maiustusi, peamiselt kompvekke ja mooniseemnetega kaetud väikeseid barankasid.

IGOR TARO

ERRi Võrumaa korrespondent

Vene toidukraamist ei ole siin midagi, milleta hakkama ei saaks. Sellepärast ei ole ma Vene pool käies midagi erilist kaasa ostnud.

Ma pole üldse eriline Vene kaupade tarbija, kui jätta välja Venemaalt toodud kütus. Nende maiustused on maitsvad, kuigi viimasel ajal on olnud meil müügis mitte Vene, vaid Ukraina viin ja kommid.

Vanasti olid siin väga hinnas karastusjoogid Tarhun ja Baikal, aga nüüd ma enam neid ei osta, sest igasuguste toiduvärvide ja muude lisandite tõttu kahtlen, kas nad mitte ei mõju tervisele kahjulikult. Tahan öelda, et mina saan küll ilma Vene toodeteta hakkama, kuid kahtlen, kas Vene tarbija saab ilma Eesti piimatoodeteta hakkama.