Suvi tuleb väga tihe, üks üritus teise otsa. Esmalt Uma Pido — seal kavatsen olla publiku hulgas. Siis maarahva laat Vastseliinas. Seejärel teeme tavakohase jaanipäeva.

26. juunil avame Rõuges “Eesti ema” kuju.

Plaanis on korraldada endise Kalevipoja kolhoosi veteranide kokkutulek. Võtan ette Valgevene reisi. Tulevad aiandusliidu ning tootjaorganisatsioonide suvepäevad.

Natuke tahaks kodus ka olla.

Erich Teigamägi
Eesti Kergejõustikuliidu president

Plaanin kultuuriüritustest külastada Rod Stewarti kontserti Tallinna Lauluväljakul.

Spordist alustan koolinoorte “TV 10 olümpiastarti” finaalvõistlusega Võru staadionil.Võistlus toimub 39. hooaega ning juubelihooaja eel on hea saada aimu, kuidas ja mida järgmisel korral nii teha, et kogu Euroopas unikaalne laste võistlussarja juubel saaks väärikas.

Veel olen kohal Euroopa mitmevõistluse karikavõistluste superliigal Tallinnas Kadrioru staadionil, kus astuvad üles ka meie parimad kümnevõistlejad Mikk Pahapill ja Andres Raja.

Eesti meistrivõistlused Kadrioru staadionil on samuti tähtsad: meie kergejõustiklased proovivad oma vormi viimasel kodumaisel võistlusel enne Barcelonas toimuvaid Euroopa meistrivõistlusi.

BIGBANK Kuldliiga võistlussarja võistlused katavad terve suve, avalöök toimub 27. mail Jõgeval, kulminatsiooniks on finaal
3. augustil Rakveres.

Välisvõistlustest lähen lisaks EMile Götzise kümnevõistlusele mai lõpus.

Laine Jänes
kultuuriminister

Suvi tõotab tulla kultuurisündmuste poolest päris rikkalik, nii et paljud üritused toimuvad lausa samal ajal. Võtan patroonina ise osa ja kutsun ka kõiki Maalehe lugejaid jaanipäevaks Pärnu rahvusvahelistele hansapäevadele ning juuli keskel Tartu hansapäevadele keskaegset linnamelu nautima.

Püüan olla kohal võimalikult paljudel maakondlikel laulu- ja tantsupidudel, meeste tantsu Rakveres kavatsen samuti vaatama minna.

Minu juulikuisesse kultuurikalendrisse kuuluvad kindlasti Saaremaa ooperipäevad, aga ka Rapla kirikumuusika- ja Viljandi pärimusmuusikafestival. 7. juunil olen Istanbulis, kus toimub Arvo Pärdi uudisteose esiettekanne.