AIESEC Eesti kommunikatsioonijuht

Olen tegelnud meeskonna loomisega DISC-mudeli põhjal - see tähendab valida meeskonda indiviide eri vanuse, oskuste ja kogemustega ning komplekteerida nad efektiivselt töötavaks üksuseks. Tegu on suhteliselt kiire ja lihtsa testiga, mis näitab inimese tugevusi ja nõrkusi.

Jane Väli

Eesti Töötu­kassa Tartumaa osakonna juhataja

Kuigi oma igapäevatöös pakun töötutele mitmesuguseid koolitusi, siis rahutu hingena püüan ka ennast pidevalt täiendada ja seeläbi areneda.

Kuna olen näitleja Tartu Spontaansusteatris, lihtsalt öeldes luguteatris, siis on see koht, kus ma õpin ilmselt kõige rohkem. Olen seal õppinud järjest enam kasutama loovust, kõike, mis puudutab spontaanset käitumist. Et olla spontaansem ja loovam, tuleb neid omadusi endas arendada ja seda me selles teatris ka harjutame.

Mu töökeskkond on üsnagi reglementeeritud, tuleb seadustest juhinduda. Samas aga ei taha ma inimesena muutuda raamistatuks, vaid jääda ka töö juures loovaks. Usun, et spontaansusteater on mind ses osas kõvasti aidanud.

Viimasel aastal olen pühendunud veel fotograafia õppimisele. Ostsin uue fotoaparaadi ning tahan osata ka fototöötlust teha ja muid digitaalseid võimalusi ära kasutada. Kui seni olen kasutanud tuttavate fotograafide nõuandeid ja raamatute abi, siis kevadeks olen välja valinud rahvaülikoolis fotograafiakoolituse.

Külli Must

SA Alatskivi Loss juhataja

Viimased aastad on suuresti kulgenud Alatskivi lossi renoveerimise tähe all, mille juures olen pidanud ka end palju täiendama ja uut õppima. Lõpetasin 2006. aastal Tartu Ülikoolis kultuuriväärtuste säilitamise magistriõppe.

Lossi külastajaid on selle avamisest saadik väga palju. Mõne kuu eest tegin läbi EASi korraldatud rahvusvahelise turismiatraktsiooni arendamise koolituse.

Oma kodus tegin läinud aastal esimest korda astelpajuveini, mis väga hästi õnnestus, ja mine tea, ehk osalen sellega Maalehe koduveinikonkursilgi. Mu esimene eriala on toiduainete tehnoloogia ja veinitegu olen koolis õppinud. Aga iga marja puhul on veini tegemine veidi erinev, iga korraga tuleb kogemusi juurde.

Katrin Makko

kliendi­teenindaja

Autojuhtimist olen õppinud. Juhiluba veel pole, aga tegelen sellega. Olen juba kolm kuud autokoolis käinud, läheb päris hästi.

Hedi Hunt

kommunikatsioonijuhtimise praktikant

Usun, et tihtipeale me ei tajugi, kui palju me õpime. Näiteks uues olukorras hakkama saamine on palju suurem oskus, kui seda enamasti hinnata oskame.

Viimase aja kõige suuremaks isiklikuks saavutuseks pean magistrikraadi omandamist Londonis. Lisaks õppetükkide tegemisele tähendas see pidevat keeleõpet ja uue kultuuriga harjumist. Julgen öelda, et õpin siiani sellest kogemusest.

Viimati olen tegelnud Java­Scripti õppimisega, kuid sellest pole ma siiani veel suurt midagi aru saanud.