Pühapäeval on kooliteatrite festival ja mul seisab ees hästi palju näiteringide proove. Oma kooli näiteringiga esitame festivalil üht Oskar Lutsu ainetel tehtud lugu, kus mängin väga tähtsat rolli.

Veel osalen koolikooriga ühes Vanemuise etenduses. Igal vaheaja päeval kulub mitu tundi ka improkoolitusele Lille Majas, kus õpime lavainspiratsiooni ja loovat eneseväljendust.

Ega koolivaheaega midagi rohkem ei mahugi, vaba aega polegi. Aga see kõik ongi mulle puhkuse eest.

MERILI VIPPER
Jõgeva gümnaasiumi 8. kl õpilane

Ootasin vaheaega, sest kevadväsimus oligi juba peal. Ehk läheb see vaheajaga üle.

Käime niisama sõpradega väljas ja teeme igasuguseid asju. Vaatame filme, viimati sai üht õudukat vaadatud. Mulle meeldivad kas õudukad või siis komöödiad. Väikesed peod kuuluvad ka vaheaja juurde. Ühtegi kooliraamatut ma küll kätte ei võta.

TÕNIS PEETER KULL
Miina Härma gümnaasiumi 9. kl õpilane

Sügisel lähen keskkooli ja täna (esmaspäeval — toim) olid gümnaasiumisse katsed. Just tulin Treffneri koolist vestluselt, hommikupoolik kuluski sellele. Ma ei pidanud katseid tegema, sain kohe vestlusele, sest olen käinud kooliolümpiaadide vabariiklikes voorudes.

Nüüd on omajagu mõtlemist, kas jään Härmasse edasi või lähen hoopis Treffnerisse. Väärt koolid mõlemad.

KADRI TOOMSALU
Karlova gümnaasiumi 12. kl õpilane

Koolipäevadel ei jäänud aega näiteringis käia, aga nüüd saan seda endale lubada. Improvisatsioonikoolitus on selleks hea võimalus, mis lõpeb laupäevase esinemisega Sadamateatris.

Vaheaega mahub veel fotograafia. Mulle meeldib looduspilte teha ja praegu on eriti põnev esimesi kevadhetki tabada. Kindlasti istun sõbrannadega natuke kohvikus.

Ka lõpueksamitele tuleb mõelda. Eks seda on tulnud juba 10. klassist saati teha, kuid nüüd on see eriti aktuaalne. Vähemalt amatemaatikat peaks küll vaheajal vaatama. See on raske aine, aga edasi õppima minekul tähtis eksam. Mu süda ihkab küll näitlejaks, aga ilmselt lähen õppima pangandust või reisikorraldust.

TÕNIS JÕGEVA
Hugo Treffneri gümnaasiumi 12. kl õpilane

Täna (esmaspäeval — toim) sõidame bändiga Pärnusse. Praegu just lähen uusi trummipulki ostma. Vaheaeg möödubki muusika tähe all. Meil on sõpradega mõnus bänd Anete Marionete, mina olen seal trummimees.

Käin küll viimases klassis ja peaksin ehk hoopis eksamiteks õppima, aga kuna veerand oli pikk, siis tahaks õppimisest puhata. Ei jõua kogu aeg pingutada. Aga võib-olla loen mõne ilukirjandusliku raamatu läbi ja harjutan veidi matemaatikat. Natuke kahju, et see on mu viimane koolivaheaeg.