20. Augusti Klubi liige

Erilisi plaane mul pole. Sängitasin hiljuti lahkunud abikaasa urni mulda, käin nüüd kalmul. Tartus, Valgas, Viljandis ja Pärnumaal Audrus on kokku kuus hauaplatsi, nii et kui mina neid korras ei hoia, siis ei tee seda keegi.

Mõned mu käigud on seotud konkreetsete üritustega, kuhu ei saa minemata jätta. On olnud juubeleid ja kokkutulekuid, mõned seisavad veel ees. Tean, et nii mõnigi suveüritus langeb just sellele ajale, kui pean hoopis mujal olema. Näiteks ei saa ma minna 29. juunil Tartu lauluväljakul toimuvale kontserdile, kuigi oleksin väga tahtnud.

MARIKA TOOMEL

Loona mõisa perenaine

Minul ei ole suvel mahti puhata. Amet on selline, et tuleb nii Eestist kui ka välismaalt võtta vastu puhkajaid, keda võlub just Loona mõis oma lihtsusega, kuid samas põneva ümbrusega. Asume ju Saaremaal, oleme Vilsandi rahvuspargi keskus, kus pakutakse matku loodusesse, samuti merereise.

Praegu käib siin orhideefestival, mis kestab 30. juunini. Kolmapäeval pidasime Vilsandi päeva. Neljapäev on matkapäev. Kes tahab, käib koos giidiga läbi kilomeetripikkuse orhideeraja, huvitav on ka merereis rahvuspargi saarestikus. Reedel toimub merereis hüljeste juurde.

Tööd on kogu aeg palju, kuid kui tead, et inimesed saavad meie juurest hea tuju ja rõõmsa meele, siis see mitte ei kurna, vaid annab jõudu.

Kui aga peaks mõni vaba päev ette tulema, lähen Harilaidu päikese kätte lesima – meie kandis on kõige kenamad rannad.

Aktiivselt puhkan talvel.

MAIT KLAASSEN

Puhkuse ajal on plaanis maja remontida, nagu eestlasele tüüpiline. Õppejõududel on tavapärasest pikem puhkus, pea kaks kuud, aga kuna küllalt suur remont seisab ees, siis see sisustab puhkuse ära. Kolmapäeval oli mul esimene puhkusepäev, aga samal päeval oli ka töine koosolek.

Plaanis on minna Saaremaa ooperipäevadele ja vähemalt üks päev seal ringi vaadata. Suve-
etendustele pole pileteid valmis ostnud, neid saab vaatama minna pigem kiirotsuse ajel. Eelmisel suvel käisin Värskas “Pekot” vaatamas, see oli küll väga hea.

Ühe päeva plaanin suvel Pärnus olla, kui meil on kursuse kokkutulek – 35 aastat lõpetamisest. Sügise poole tahaks käia Horvaatias.

IVO KÄND

haldusjuht

Traditsiooniks on olnud perega mööda Eestit ringi sõita, abikaasale meeldib vanu mõisu külastada, oleme püüdnud eri aastatel jagada ringreisi regiooniti ära nii, et näha just mõisahooneid, mis on hävimisohus ja kuhu tavaliselt ei satu.

Ööbime telgis ja kogu ettevõtmise võlu seisneb selles, et oleks aega ning saaks pere eluolulisi teemasid läbi rääkida. “Märka oma pereliiget” oleks meie perepuhkuse märksõna. Soov on perega Ruhnu saarel käia, sest see meretagune elu seisatab aja: millimallikad vees, “laulvad liivad” rannas, kohalike inimeste nauditav asjaajamise aeglus...