Kui abikaasa juuli lõpus puhkust saab, siis sõidame Ameerikasse last ja lapselapsi külastama. See on pikka aega planeeritud reis. Noorimat, alles sündinud lapselast ma polegi veel kallistada saanud.

Muidugi tahan nautida Eestimaa loodust, kas siis Põlvas, Hiiumaal või oma kandis Rohuneemes. Lähen ka laulu- ja tantsupeole, samuti plaanin võimalikult sageli ujumas käia ning oma aias on vaja palju tööd teha. Igal pool, kus käime, teeme ka palju fotosid.

Suvi kulub ruttu, oleks ainult soojad ilmad. Aga ilm ei saa meie plaane sassi lüüa, oleme igasuguste tingimustega harjunud.

AHTO NURK
koorijuht

Valmistun koos Maardu–Loo segakooriga sõiduks Tallinna, sest anname 2. juulil Raekoja platsil kontserdi. Juuli viimasel nädalal sõidame kvartetiga Heli 4 Klaipedasse Euroopa rahvakultuurifestivalile.

Suurem osa suvest kulubki mul muusikaliste ettevõtmiste peale, millekski muuks eriti aega ei jää. Parim puhkus oleks muidugi mere ääres rannas, et saaks päikest võtta, kuigipalju seda vast ikka õnnestub teha. Aga kui ilm on kehv, eks siis tuleb linnas olla ja näiteks Kadri-oru pargis jalutada – seda saab iga ilmaga teha.

ANTS LIIMETS
Narva linnasekretär

Puhkan ja harin ennast, et pidada talvel Tartu ülikooli Narva kolledžis loenguid kohalikust omavalitsusest. Seega täiendan ennast nii tööalaselt kui ka humanitaarselt.

Kavatsen Kuusalu vallas Kabala külas ka maatööga tegelda, eriti meeldib heina teha. Kui ainult ilma peaks ja vihma ei sajaks.

HILLAR MÄNGEL
Sonda Looduskaitse Seltsi esimees

Puhkan maakodus ja teen heina. Kui heinatööst väsinud olen, teen sauna – kas või igal õhtul. Minu maakodu asub kauni Uljaste järve ääres ja tahan selle hoone kenaks kollaseks värvida. Suve lõpupoole lähen Soome tütrele külla.

TIIT ARUVEE
Püssi kultuurimaja juhataja

Käin Purtse rannas kalal, ahvenat, siiga, lesta, koha ja vimba püüdmas. Kalapüük on küll õnnemäng, aga tühjade kätega pole ma koju tulnud.

Veel käin akordioni mängimas ja rahvapidudel laulmas. Juulis tuleme Kiviõli segakooriga Loit Tallinnasse laulupeole, pärast seda sõidame sama kollektiiviga Soome Kotka merepäevadele, kus esineme merelaulude konkursil. Aga augusti algul saame rahvamajade ühingu ametivendadega kokku Saaremaal Mändjalas.

ALDO VAAN
teraviljakasvataja

Mina muudkui töötan. Teen heina ja kuivsilo, ehitan külmlauta ja renoveerin kaht rehielamut. Suve lõpupoole sõidame terve perega mööda Eestit, sugulastele külla.