Aivo Värton
Uhtjärve Nõiariigi peremees, Võrumaa

Suuremad suvetuurid Võrumaal toimuvad ikka kas Võrus või Antslas. Varasematel aastatel mõnel neist olen ikka käinud. Mulle meeldib rohkem kohalikel laatadel käia. Hiljuti olin plikaga Otepääl Lõuna-Eesti rallit vaatamas.

Üks vabaõhuüritus tuleb tegelikult koju kätte. Korraldan seda ise. Järgmisest esmaspäevast hakkab Üllar Saaremäe siin “Väikest nõida” lavastama. See sobib nõiariiki väga. Tükis teevad kaasa kolm profinäitlejat ja ülejäänud osades on kohalikud inimesed. Esimene etendus tuleb 3. augustil, ühtekokku on 11 etendust.

Veiko Saago
IT-spetsialist, Tartu

Minu viimaste suvede põhiüritus on Viljandi Folk. Olen seal käinud viimased viis aastat. Töö ei luba tänavu küll päris algusest peale seda nautida, ent nii kui reedest vabaks saan, kiirustan õhtuks Viljandisse.

Veel olen käinud Pokumaal vaatamas Vilde rahvateatri esituses Edgar Valteri tükki “Pokud jõuavad koju”.

Muidugi käisin Tallinnas noorte laulu- ja tantsupeol. See on ka koht, kus tuleb alati ära käia. Tantsupidu vaatasin mäenõlva pealt ja kõik oli hästi näha. Võrreldes varasemate staadionil nähtud tantsupidudega, oli mäenõlvalt isegi mõnusam vaadata.

Siim Avi
Piirissaare vallavanem

Kuna olen alles neljandat kuud Piirissaarel vallavanemaks ja tööd on palju, puhkust aga pole, siis ei ole ka sel suvel mahti jäänud vabaõhukontserte või -teatritükke kuulata ja vaadata.

Esimest korda osalesin saarel kohalikul jaanipeol. See jaanipidu oli natuke harjumatu, just muusikavaliku ja rahva temperamendi poolest. Vene popmuusika on ju meie omast erinev. Aga sain mõnusa elamuse.

Spordihuvilisena olen jõudnud ka kaht jalgpallivõistlust Tamme staadionil vaadata.

Ken Rohelaan
üliõpilane

Laulu- ja tantsupeol, jaanipeol ja pulmas olen käinud. Midagi rohkem vist polegi. Laulu- ja tantsupeo muljed on head. Õhkkond oli meeldejääv ja emotsionaalne.

See oli koht, kus sai üle hulga aja taas mitmeid sõpru-tuttavaid kohata ja kaaslastega mõnusalt aega veeta.

Eks peamine ongi rahva meeleolu — igal pool lehvisid Eesti lipud nii publiku kui esinejate seas. Kui lavalt hakati laineid tegema, tuli rahvas kaasa — isegi president Ilves esireas tõusis püsti ja tegi laineid.

Agnes Nurme
üliõpilane

Rabarockil käisin ja lähen tARTuFFile.

Rabarock oli üliäge, aga suuresti ka sellepärast, et olin seal vabatahtlik ja sain koos ühe mulle väga meeldiva bändiga olla.

Minu ülesandeks oli bändi Eestis viibimise ajal kogu aeg nendega koos olla — nii raadioesinemisel kui intervjuudel, sõitsin nendega koos ringi ja hängisin lava taga.

Punklaulupeol käisin ka ja raievõistlustel olin abiline. Raievõistlusi on sel aastal kaks olnud, Kevadkarikas Tartus ja Eesti raiemeistrivõistlused Luual. Mõlemad mõnusad saepurulõhnalised. Olen seal juba aastaid protokollija olnud ja huvi pole raugenud.

Noorte laulu- ja tantsupeol olin oma kodukandi orkestris lehmakella mängija.