Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja

Minu selle suve elamused ja avastused on seotud Eestimaaga, oma rallisõiduhobiga ja tööga.

Olen avastanud enda jaoks Eestimaa turismitalud. Varem mul sellist kogemust polegi olnud, maailmas reisides olen rohkem ikka hotellides ööbinud. Turismitalud võlusid mind ära oma vahetu ja sooja ning sõbraliku suhtumisega, aga samas ka lihtsuse ja puhtusega. Ja ilmselt peamiseks argumendiks külastajale on see, et turismitalus jäetakse inimesele hingamisruumi.

Hotellides on kõik see justkui iseenesestmõistetav, kuid perenaiselikku hoolitsust leiab sealt siiski vähem.

Võib-olla mul on lihtsalt kohtade ja inimestega vedanud, aga kindlasti julgeksin meie turismitalusid soovitada kõigile – ka välismaa sõpradele.

Sel suvel olen väga palju aega pühendanud rallisõitudele Eesti erinevais paigus ja silma on hakanud, et Eestimaal on väga ilusaid maju ja korrastatud paiku. Tihti kipume alahindama seda, mis tegelikult meie ümber on.

Elamuse sain teletorni külastamisest, täpsemalt astumisest klaasaknale, millest paistis maa mu all. Nii mõneltki nõudis see enese kokkuvõtmist, aga minule ekstreemsused ja riskid meeldivad ning polnud probleemi (kes teletornis käinud, see ilmselt teab, millest jutt).

Uhkust tunnen Eesti Kaubandus-Tööstuskojalt saadud aumärgi üle, millega tunnustati minu tööd toiduainesektori arendamisel. Iga inimene väärib tunnustust ja see on oluline motivaator edaspidiseks.

TUULI POTIK

Viru Folgi pressiesindaja

Selle suve kõige oodatum sündmus on loomulikult olnud Viru Folk koos maalilise Käsmu kaptenitekülaga!

Kuid kõige mõnusamad hetked olen sel suvel veetnud Vormsil ja Haapsalus puhates. Soovitan Haapsalus kindlasti külastada Iloni Imedemaad, Evald Okase muuseumi ning õdusaid kohvikuid.

Vormsi on aga võlunud mind oma puutumata looduse, mustikaid ja seeni täis metsade ning mõnusa energiaga.

MART TIMMI

aasta põllumees 2009

Põllumees elab ju kogu aeg väikeses pinges, sest sõltub väga palju ilmastikust. Sel suvel on imelik see, et kui linnarahvas kirub ilma, siis põllumehe jaoks on siiani kõik väga hästi olnud. Eriti Võrumaal oleks patt ilma üle kurta. Taimed on kasvanud oma normaalses keskkonnas, ei ole pidanud põua käes vaevlema. Ja kui sügis lubab korralikult kasvanud saagi ka korralikult ära koristada, siis on kõik väga hästi.

Meie perele on tähtsündmuseks see, et oktoobris avame uhiuue Võrumaa Toidukeskuse. Ehitus on läinud kenasti, ilma suuremate viperusteta. Loomulikult sai selline suur asi ette võetud eelkõige sellepärast, et oleks koht, kus oma toodangut müüa. Avamisel tuleb ka väike üllatus, kuid seda ma praegu välja rääkima ei hakka.

MAARJA SAAVIK

SA Õpilasmalev juhataja

Käesoleva suve kõige eredam elamus oli kindlasti paari nädala tagune Bruce Springsteeni kontsert Helsingis. Olen aastaid olnud tema loomingu suur austaja ning unistanud Springsteeni kunagi kontserdil kuulda. Lisaks võrratule muusikalisele elamusele ja kaasalaulmisele jääb alatiseks meelde ka olümpiastaadioni suurepärane atmosfäär, kus kümnete tuhandete teiste kontserdikülastajatega sai laval toimuvale mõnusalt ühes rütmis kaasa elada. Bruce Spring-steen premeeris oma publikut ka n-ö iseenda maailmarekordiga – peaaegu 4,5 tundi laval, millele eelnes omakorda kolmveerand tundi akustilist etteastet. Elamus kogu eluks!