Tiiu Kirsipuu

kujur

Minu aias on tänavu teisiti see, et nii märg pole. Eelmisel suvel sai maha pandud 80 meetrit drenaaži ja tulemus oli kevadel kohe näha. Pärast lume sulamist oli maa kuiv ja veesilm ei uputanud üle. Keila-Joal on selline savine raske muld ning paas on väga lähedal ja minu krunt on alati liigniiske olnud.

Looklevad feng-shui aiateed, mis said ka eelmise suve hakul tehtud, on talve ilusti üle elanud ja pole üles kerkinud. Puhas rõõm!

Õie Ohaka

pensionär

Üllatab, et talv eriliselt külm polnud, aga paljud puud on saanud kannatada. Näiteks astelpaju isaspuu võttis külm ära, kahjustada sai üks kontpuusort jne.

Maasikad on aga nii hästi talvitunud, et see ka tundub eriline.

Tigusid on tohutult. Ühel õhtul jäi istutamine pooleli ja jätsin osa taimi õunapuu alla. Kui hommikul neid istutama läksin, olid taimed üleni tillukesi tigusid täis. Sellist vaatepilti pole kunagi varem näinud.

Kalev Tihkan

keskkonna­ametnik

Kartuli panime maha enne toomingate õitsemist.

Silma hakkab, et aias areneb sel kevadel kõik tohutult kiiresti. Eks pikk talv hoidis seda tagasi ning kui võimalus tuli, hakkasid kõik korraga ja kiiruga kasvama.

Mis maha pandud, on juba üleval. Näiteks ka hernes, mille alles nädal tagasi külvasin, on juba paras pikk. Tamm õitseb, õunapuud on õisi täis, nüüd oleks vaja, et öökülmasid rohkem ei tuleks.

Kiiret arengut märkab muide samamoodi looduses. Näiteks nägin kuldkingasid, kes pole veel jõudnud lahti rulluda, aga õienupud on juba väljas.

Tiina Tauraite

näitleja

Teisiti on see, et kevad on olnud külm ja kuidagi väljavenitatud. Sooja ei ole olnud, ja kahju, et kõige valgemate ööde ajal on külm aeg. 

Teisiti on veel see, et tihased nokivad meil siiani pekki! Neil on kas kõht ikka tühi või koguvad külmaks suveks rasva naha alla.

Mart Kalm

kunstiloolane

Tänavu oli teisiti see, et mäger polnud maja ja aita alt tühjaks teinud.

See oli suur kergendus kevadel esimest korda maale minnes ning leides, et sa ei peagi algatuseks veoautokoormatäit kive ja kruusa tagasi kühveldama ja kõige alt lillepeenraid tagasi pöörama.