Säärane asi on Ostrova festival, millest tänases Maalehes kirjutab ka Bianca Mikovitš.

Mina sattusin nädalavahetusel korra Altjale, kus korraldati suvist luulekooli: kolm päeva järjest räägiti luulest ja loovusest. Asi sündis Evelin Tamme mõttest, et sääl ühes ilusas suures paadikuuris võiks luulet ette lugeda. Andres Ots ja Väino Uibo lugesid-laulsid luulekuuris eesti klassikat, Rakvere luuleklubi naised omi tekste. Tuleval aastal lubati taas kokku tulla! 

Paras üllatus oli kuulda ka Rein Rauda üle hulga aja oma uusi luuletusi lugemas. Muide, ma ei teagi, kas tohin seda siin öelda, aga igatahes plaanib Rein Raud tulevast aastast Käsmus ka luulesügise festivali korraldama hakata. 

Võsule on sel suvel tekkinud kohake nimega Ukulele, kus neljapäevast laupäevani toimuvad õhtuti sündmused. Vastukaaluks Võsu veidi jõmmilikule mainele. Kuulu poolest olla üks mees Ukulele tõttu isegi suvila müügist loobunud, et nüüd on koht, kus käia ja inimese moodi olla!

Võtikveres on juba aastaid raamatuküla päevi vedanud Imbi Paju, läinud aastal oli patrooniks koguni president ise. Sündmus on küll vaid ühepäevane, aga annab Võtikverele raamatuküla maine ja aura terveks aastaks - tänavu 17. augustil on esinema oodata väga palju kirjanikke.

Augusti lõpupäevil soovitan aga väisata Tallinnas Uue Maailma tänavafestivali - sealsetel eestvedajatel on isetegemisega, poliitikutevaba loova olemisega juba pikk kogemus, nad võtavad elupõrandaid ägeda tantsusammuga!