Oma praeguse "tellimuse" sai ta Penguin Foundation'ilt. Tegemist on aktivistidega, kes püüavad naftareostuse eest kaitsta Phillipi saarel elutsevat pingviinikolooniat.

Härra Date, kes elab hooldekodus, kasutab väikesekasvulistele pingviinidele kampsunite kudumiseks lihtsat soonikkude - kaks silma parempidi, kaks pahempidi. Oma kudumisoskuse pakkus ta hooldekodu personalile välja aasta tagasi.

"Mõned silmad võivad mul siiski vardalt maha joosta," olevat ta seda tehes lausunud. Aga hoolimata sellest ning kõrgest east on tema eesmärgiks kududa siiski ilma vigadeta kampsuneid, kirjutab The Telegraph.

Penguin Foundation on vanahärra kootud kampsunite üle väga õnnelik, sest need aitavad pingviine toksiliste kemikaalide eest kaitsta ning hoida toiduvarumisretkedel sukeldumisel kehavõiet ning säilitada vajalikku kehatemperatuuri.

Alates 2001. aastast on kampsunid suutnud kaitsta 96% asurkonnast ehk 438 pingviini, kes Phillipi saare lähistel ookeanivees naftareostusega kokku on puutunud. Nüüdseks on kampsuneid kogunenud nii palju, et juurde neid enam ei vajata.