REET LINNA

tollane Eesti Televisiooni toimetaja

Lipud kästi kinni katta

Tegin sel ajal “Levikaamerat”, oli selline saade. Kui telemajja tagasi jõudsime, kutsuti mind välja ja kästi lippudega kohad ümber monteerida või kinni katta. Nii me režissöör Maire Radsiniga neid siis katsime. Hoiatati, et enne kui asi partei keskkomiteesse jõuab, peab pilt puhas olema.

JÜRI LEESMENT

luuletaja ja laulutekstide autor

Poliitika või kunstitegemine?

Minu jaoks oli see üldse esimest korda näha, et nii suure massi ees tuuakse sinimustvalged välja. Mis puutub Mattiiseni isamaalistesse lauludesse, siis hakkasime Aloga asja arutama juba 1987. aasta detsembris.

JAAN HABICHT

Tartu levimuusika­päevade kauaaegne korraldaja

Sellel sündmusel on kolm tasandit

Esimene oleks see, et mitmete muusikapäevade jooksul olin ma ise paljude tublide kommunistide ja noorkommunistide käsilane. Toona oli sellest saanud teatud eriline, vähemalt näiline kaitsekiht, mis tavakodanikele ei olnud lubatud.

JAAN ELGULA

ansambli Justament laulja

Seda fiilingut enam kätte ei saa

Eks nende musapäevadega oli ju nii, et kuigi ma ise ei olnud korralduskomitees, tundsin, et olen kohustatud seda Tallinnast tulnud kampa vastu võtma oma kodulinnas. Oli uhke tunne, et see asi kõik Tartus toimub. See 25 aastat tagasi toimunu on kokku sulanud mingiks kuldseks vööks.