“Teen südamega seda, mida oskan,” ütles aastaid Põlvamaal liikumisharrastust edendanud Muuga. Samas ei jäta võitja tiitlit ainult endale. “See on tänu talimängude korraldusmeeskonnale.”

Tegelikult sai ka korraldusmeeskond oma tiitli — Eestimaa Talimängud tunnistati aasta spordisündmuseks. “Põlvalased said mängude korraldamisega suurepäraselt hakkama,” kinnitab EMSLi peasekretär Tarmo Volt. “Oldi üle ilma kõigist kapriisidest. Võistlused toimusid nii vihmasajus kui lumetormis.”

Töö mängude õnnestumiseks oli tohutu. “Vaimne pinge oli suur, ööselgi ei saanud asu,” räägib peakorraldaja. “Rahulik uni tuli ehk kolm-neli päeva pärast talimänge.”

Keskkonnast, millesse sadu ja sadu osalejaid Põlvasse tõmmanud talimängud peeti, annavad aimu nii enne kui pärast talimänge peetud kohalikud võistlused: maakonna suusatamise meistrivõistlused, neidude ja noormeeste võrkpall, tüdrukute ja poiste rahvastepall, koolinoorte lauatennise meistrivõistlused, Põlva maakonna 40. talimängud.

“Sport on liikumine, liikumine on elu,” räägib Ingrid Muuga. “Maailm ilma spordita oleks kui seisev vesi ilma virvendusteta.”

Muuga jaoks ühendab sport endas nii töö kui hobi. Samas tunnistab aasta tegija, et on olnud päevi, kus ta tõstaks kaks kätt üles. “Aga õnneks on Põlvamaal spordilembene rahvas. Meil on tegusad klubid, alade eestvedajad. Nendelt leian tuge, toetust ja kaasalöömisrõõmu.”

Sõna “sport” tähendab Muuga jaoks nii võistlussporti kui liikumisharrastust. Ise on ta olnud sportlikelt saavutustelt pigem väga mitmekülgne harrastaja, kelle kollektsiooni kuuluvad auhinnad nii suusatamises, kergejõustikus kui ka pallimängudes. Praegu juhendab ta Põlvamaa naisi jõusaalis ja aeroobikasaalis, kõnnib, jookseb, sõidab jalgrattaga, mängib võrkpalli.

INGRID MUUGA 

- Sündinud 9. märtsil 1960 

- Abielus, tütar ja poeg

Haridus 

- Põlva Keskkool (praegu Põlva ÜG) 1967-1978 

- Tartu Ülikooli kehakultuuriteaduskond, sportmängude treener, õpetaja 1978-1983

Töö 

- Põlva Spordikool, metoodik 1983-1987 

- Põlva Spordikool, käsipallitreener 1983-1998 

- Põlva Maakonna Spordiliit, instruktor 1987-1995 

- Põlva Maakonna Spordiliit, peasekretär 1995-

Tegijad ja teod 

- Kohaliku omavalitsuse aasta sporditöötaja — Artur Valk, Kõrgessaare Vaba Aja Keskuse juhataja. 

- Aasta noortetreener — Arved Külanurm, SA Põltsamaa Sport Spordikooli maadlustreener. Tema
19 maadlejat võitsid tänavu 40 Eesti meistritiitlit. 

- Aasta spordisündmus — Eestimaa XI talimängud.Mängudel Põlvas osalesid kõigi maakondade ning
26 linna ja 69 valla võistkonnad 2952 sportlasega. 

- Aasta piirkondlik spordisündmus — 80. suurjooks ümber Viljandi järve. Tänavu püstitati osalejate rekord: finišisse jõudis 2914 jooksjat
ja 530 kepikõndijat. 

- Aasta tegija valiti maakondade spordijuhtide arvamuse alusel.

Auhinnad antakse kätte 12. detsembril Jõhvis.