Üks juhtum oli Eestist: keegi mees oli politseitöötaja, tuli Inglismaale ja palus varjupaika, kuna kartis Vene salateenistust. Ta oli okupatsiooniajal käinud Vene sõjaväes, aga seal tekkisid mingid jamad, ta vabastati teenistusest ja öeldi: sinu salanimi on see ja see, me võtame ühendust."

Enn Veskimägi: Eesti inimene teenib töö eest õiglast palka
"Mis mind natukene häirib, on see, et need, kes palgast räägivad ja kirjutavad, üritavad miskipärast kogu aeg olukorda võrrelda Soome ja Rootsiga, aga mitte Läti ja Leeduga.
Tegelikult on nii Soome, Rootsi, Läti kui Leedu meie ühine turg. Ma tean ettevõtteid, kes juba toovad töötajaid Lätist, sest nende palgad on madalamad."

Edgar Savisaar: Ma olen andnud Ansipile mõned oma paremad mehed alates Seppikust
"Kui me tahame praegust väljarännet pidurdada, ei ole meil muud väljapääsu, kui palkasid tõsta. Kas see meile meeldib või mitte. Eestimaalased hääletavad jalgadega seepärast, et neil ei jää midagi muud üle. Me ei saa inimestele, kes Soome või Iirimaale lähevad selleks, et endale paremat sissetulekut saada, seda ette heita."

Risto Laur: Mina armastan Eestit, kuigi Eesti mind ei armastanud...
"Kui väliseestlane vaatab Eesti peale, näeb ta kõike läbi roosade prillide. Eks minagi. Tõlkeuudiseid ma ei loe, valimiste värk ja korrumpeerunud poliitikute uudised enam minuni ei jõua – ma lihtsalt ei lase."

Mõnikord kuulan Elleri “Koitu” ja vaatan kauneid slaide: Lõuna-Eesti kuppelmaastik, Tuhala nõiakaev − kõikide nende kohtadega on kauneid mälestusi. Eemalt tundub see kõik imeline. Mõistus küll ütleb, et see pole päris adekvaatne pilk, kuid tore on mõelda ja tunda, nii et poleks vimma. Ja see vimm oli ikka päris korralik.

Anu Raud: Vabaduse jaoks peab mõistus peas olema
“Kõik lähevad ära praegu. Mina ootan seda aega, kui bensiin otsa lõpeb, siis ei saa keegi enam kuskile minna. Mis need inimesed kooserdavad edasi-tagasi.

Minu jaoks on uskumatu, et on nii palju inimesi, kes lihtsalt võtavad jalad selga ja lähevad ära – nüüd kui Eesti on vaba! Mis on õnne valem? Vähenõudlikkus. Kahe käega anna, ühega võta. Mitte nii, et kolme käega kahma ja ühega anna."

Vaino Väljas - väikese rahva suur saadik
"Püüan vastata iseendale esitatud küsimusele: mis ajendas 25 aastat hiljem meenutama Nicaragua sündmusi? Aga just see, kuidas väike riik ja rahvas kangelasliku võitlusega vabaduse eest võis jätta märgilise tähtsusega jälje globaalpoliitikasse – külma sõja doktriini murendamisse."

Lembit Peterson: Ehk pühadus päästab maailma?
"Rahul? Isamaaga, kui kõik tema kannatused kaasa võtta, olen muidugi rahul, palju head on vabanemisega sündinud, aga tema käekäiguga päris mitte. Need äraminekud, võõrsil töötamised … mis need peredele kaasa toovad… Meie riigi poliitika on kuidagi liiga vahelduva iseloomuga."

Tiia-Ester Loitme: Ingel istub mu õla peal
"Mulle meeldivad vanad tööriistad, mis ometigi laitmatult töötavad. Näiteks mõni sepa tahutud vikat, mida saab teritada luisuga, ja ongi kohe terav ... nagu jo-le-mi. See va Kaljuste värk, nagu ütlevad lauluinimesed."

Kalju Komissarov: Minul pole õigust kaagutada...
"Jah, pärast Eesti taasiseseisvumist olen meelega madalat profiili hoidnud ja vait olnud. On selline tunne, et vastutan selle pasa eest, mis oli. Sellepärast ma arvangi, et minul ei ole praegu eriti õigustki kaasa kaagutada ja möliseda. Mis siis et kõik see eelnenu läks nässu ja valesti Vene soveti vormide tõttu."

Ehinitega kasvamise vabadust ja piire otsimas
Ly: Ma võin vastata küll: mina olen tahtnud kasvatada loovat last. Midagi ohtlikku on koolis, selles kaselehtede ajatamise protsessis, kus last tahetakse kogu aeg aina targemaks ja targemaks teha – lapse vaimne kasvamine ja loovus jäävad tagaplaanile.