Saluudi laskmise ajaks soovitab Eesti Loomakaitse Selts lubada lisaks väiksematele koduloomadele tuppa ka ketikoerad, et nendeni jõudev müra oleks väiksem. Loom tunneb end turvalisemalt kui ka inimene ilutulestiku toimumise ajal tema juurde jääb.

Samuti soovitab selts oma lemmiku loomakliinikus kiibistada, ja lisaks kontrollida, et andmed oleksid kantud Eesti lemmikloomaregistrisse (seda teeb kiibi paigaldanud veterinaar) ning kohalike omavalitsuste lemmikloomade registrisse (lisab omanik ise riigiportaal eesti.ee kaudu). Ilma andmeteta registrites ei ole kiibist looma leidmisel kasu.

Juhul kui loomal puudub mikrokiip, tuleks loomaomanikul kinnitada koera või kassi kaelarihmale oma kontaktandmed. Kui loom aastavahetusel kadunuks jääb või leitakse hulkuv koer või kass, tuleb sellest teavitada lähimat loomade varjupaika ja kohalikku omavalitsust.

Ilutulestikku võib süüdata vaid lähedalasuvatest inimestest ja loomadest ohutus kauguses, vältimaks võimalikke vigastusi. Mahajäävad tükid tuleb pärast tulevärki kokku korjata, et loomad neid kogemata ära ei sööks või nendega endale muul moel viga ei teeks.