"Veekogus ujumine on äärmiselt ohtlik. Esiteks on inimese pea tasase veepinna kohal omamoodi piksevarras ja teiseks levib vett tabava välgu korral eluohtlik pinge palju kaugemale kui maismaal," kirjutab ta oma vastuses.

Autoga võib äikese ajal sõita, kui see paduvihmast piiratud nähtavuses võimalik on.

Teoreetiliselt suurem võimalus on saada välgutabamus lagedal asuval majal. Kui maja ümber on puud, mille kõrgus ületab maja oma mitmekordselt, tabab välk palju tõenäolisemalt puid, mitte maja.

Kuhu äikese ajal metsas peitu minna?

Kui looduses on valida päris lageda ala või üksikult seisvate puude vahel, siis lagedal alal on ohutum. Lisaks üksikutele puudele tuleks vältida ka metsaservasid, lagendike ääres kasvavaid puid. Keset suurt metsa on äikese ajal ohutum kui üksikute puude all või metsa servas. Ohutum on ka madal noor mets või pajutihnik, kus puud-põõsad on ühtlaselt madalad.

Maja aknad on soovitav äikese ajaks tõesti sulgeda. Elektri välja lülitamine pole üldiselt laialt levinud. Kahjustusi saab vältida, kui ühendada elektroonika ja kodumasinad äikese ajaks pistikust lahti (ainult välja lülitamisest ei ole kasu, kui masina juhe on seinakontaktis, pole masin võimaliku ülepinge eest kaitstud).

Vaata kogu vastust siit.