Konkursi teemad on:
- "Kvaliteet, mitmekesisus, tervis – Euroopa põllumajanduspoliitika ja tootmine",
- "Külakogukonna tulevik" ning
- "Mahepõllumajandus ja maaturism".
Iga osaleja võib esitada konkursile kuni kolm fotot või kuni kolm 12-pildilist fotoseeriat, mis jutustavad ühtse edeneva loo. Osaleda võib samuti kuni kolme, maksimaalselt 10-minutilise videoklipiga.

Tööde esitamise tähtaeg on 31. august.

Neljas Euroopa Liidu liikmesriigis - Eestis, Bulgaarias, Maltal ja Portugalis - korraldatava konkursi Grand Prix võitja kutsutakse külastama Euroopa Parlamenti Brüsselis. Lisaks asetatakse pingeritta kolme võistluskategooria parimad fotod ja videoklipid. Toimub ka publiku lemmikpiltide hääletamine konkursi interneti-leheküljel ning Facebookis.

Konkursi võidutöödest koostatakse plakatinäitus, mis hakkab sügisel väisama korraldajariikide pealinnu. Töid esitletakse Tallinnas seoses linnas samaaegselt korraldatava rahvusvahelise ÜPP-teemalise seminariga.

Lisainfot, reegleid ja nõuandeid osalejatele saab vaadata konkursi veebilehel: http://photo.europe.bg/ee/ ning Facebookis: www.facebook.com/CAPreturnTOtheFuture

Foto-videokonkurss on osa Euroopa Komisjoni põllumajanduse ja maaelu arengu peadirektoraadi kaasrahastamisel elluviidavast infokampaaniast “UPP: tagasipöördumine tulevikku” (Re:turn to the Future), mis korraldatakse sel aastal neljas mainitud EL liikmesriigis. Kommunikatsiooniettevõte In Nomine aitab kampaania peakorraldajal, Bulgaaria agentuuril Strategma, viia konkursiga seotud tegevusi ellu Eestis.