Juba on alanud esimesed võtted ning abivajajate ravimisega algust tehtud, kuid soovijatel on võimalik jätkuvalt saatesse registreeruda TV 3 kodulehel.

Täpsemalt avab uue telesarja sisu toimetaja Aveli Jänes.

Aveli Jänes, mis on uue saatesarja eemärk?

Oleme võtnud nõuks viia konkreetne abivajaja kokku inimesega, kes tänu oma erilistele võimetele on just selleks sobiv. Meil kõigil on elus olukordi, kus oleme sattunud ummikseisu ega oska ise väljapääsu näha.

Samuti pole harvad olukorrad, mil oleme kimpus mõne tervisehädaga, mida tavameditsiin ei suuda ja lähedased ei oska lahendada. Just kõigil neil juhtudel võib sellest saatesarjast abi saada.

Vaatajail on võimalus seda protsessi jälgida ning ühest või teisest olukorrast järeldused teha, samastuda või tekitada uusi seoseid. Arvan, et tänu sellele saatele saavad ka paljud televaatajad abi ja võimaluse ise ennast aidata.

Keda saatesarja osalema oodatakse?

Oodatud on kõik, kes tunnevad, et vajavad tõuget, leidmaks oma murele seletust ja abi.

Kes hädasolijaid aitavad?

Nad on eriliste võimetega inimesed, tervendajad ja ravitsejad, kes suudavad just tänu oma võimetele teisi aidata.

Kuidas seniste lugude põhjal tundub – mis on inimeste hädade peamine põhjus?

Seda üht ja ainust põhjust on veel raske öelda, kuid silma on paistnud just see, et inimesed on hirmul omaenda isiksuse ees. Ei osata iseennast kuulata ning aktsepteerida. Tegelikult annab organism sageli meile ise märku, kui miski on valesti. Selle kuulmiseks ja tajumiseks on aga tihti vaja teist inimest, kes meid sel teel toetab ning aitab saada sõbraks iseendaga.

Kui tõhus on füüsilisi probleeme vaimsete praktikatega ravida?

Kindlasti kõiki füüsilisi probleeme vaimselt ravida ei saagi, kuid paljud on arvamusel, et füüsiliste haiguste põhjustajaks on meie mõttemustrid. Samas on neid tervendajaid, kes suudavad abivajajat aidata ilma vaimse pooleta, ravides füüsilist keha ning seda just läbi iseenda tunnetuse ja mõnikord ka elustiilile tähelepanu pöörates.

Näiteid pole vaja kaugelt otsida. Pole ju saladus, et paljude haiguste leevendamiseks on vaja vaid veidike muuta oma harjumusi, ja tulemus osutub õige pea üllatavalt positiivseks.

Meil on olnud üks juhus, kus kogu probleemi ja hädade põhjuseks oli halb vereringe, millele varem keegi tähelepanu ei pööranud. Vereringe parandamisel saadi jagu ka seni muret tekitanud olukorrast.

Selleni jõudmine on aga jällegi kinni meis endis. Siin tulevadki appi tervendajad, kes suudavad meid õigele teele viia.

Kuidas teile kui saate toimetajale tundub – mis on õnne valem?

Raske küsimus, kuid ma arvan, et tähtis on olla iseenda vastu aus. Paljud tunnevad suurt hirmu igasuguste asjade pärast. Näiteks kardetakse olla mina ise, hirm on eksida ja haiget saada, tundeid välja näidata... See kõik takistab õnnelik olemast.