Viimane päev toob kurbust

"Laulu­karusselli" korraldaja EVE VIILUP


Idee mõtlesime välja Aarne Saluveeriga kahekesi 1990. aastal ja esimene sellenimeline lauluvõistlus toimus kaks aastat hiljem. Algul korraldasime seda igal aastal, kuid alates 1994 iga kahe aasta tagant.

"Laulukarussell" annab lastele ja muusikaõpetajatele elamise ja tegutsemise mõtte. Et ta lõpuks telesaate kujul ekraanile jõuab, on lisaväärtus.

Ma arvan, et lapsed pole nende aastate jooksul, mis "Laulukarussell" on tegutsenud, oma olemuselt ega põhiväärtustelt muutunud. Huvid ja asjad nende ümber muutuvad küll, aga lapsed ise mitte. See-eest repertuaarivalik on muutunud väga tugevalt ja just paremuse suunas. Eeskätt tänu uudisloomingu võistlustele, kust muusikaõpetajad laule leiavad. Tänavu ongi võistlusel väga palju vahvaid uusi laule.

Minu elus on ilmselgelt liiga palju muusikat, nii et mind on raske millegagi üllatada. Ent iga kord, kui saan 120 osaleva lapse materjalid, on nende hulgas ikka midagi üllatavat. Tore on seegi, et poisse osaleb rohkem kui varem. Ja alati on vahva näha, kuidas lapsed on nende kahe aastaga, kui lauluvõistlust ei toimu, kasvanud.

Kurvastamiseks on põhjust siis, kui võistluse viimane päev läbi ning tuleb lohutada neid, keda võitjaks ei valitud. Ehkki seekordki selgitame viimases saates võitja, ei ole ma kindel, kas ikka peame kõige tublima laululapse üldse välja valima.

Kümnes hooaeg


• “Laulukarusselli” 10. hooaeg algab 15. septembril, saated on ETV eetris esmaspäevaõhtuti.


• Osaleb rohkem kui sada 3–15aastast lauljat, kes on välja valitud kohalikel laste lauluvõistlustel.


• Saadetes esinejate seast valivad oma lemmikud nii televaatajad kui žürii ning sarja lõpuks selgub võitja.


• “Laulukarusselli” juhib Andero Ermel, muusikajuht on Urmas Lattikas, režissöör Elo Selirand, produtsent Margus Saar.


• Varasematel hooaegadel on saatesarjas võistelnud teiste hulgas ka näiteks Liisi Koikson, Eda-Ines Etti, Gerli Padar, Nele-Liis Vaiksoo, Kerli Kõiv ja Vaiko Eplik.


• Võitjad on osalenud edukalt paljudel rahvusvahelistel laste laulukonkurssidel.