Muraste külaselts kutsub aga kõiki huvilisi lähedalt ja kaugelt 23. veebruari õhtul Eesti Vabariigi 95. aastapäevale pühendatud öömatkale.

Turba kultuurimajas, Leesi rahvamajas ja veel kümnetes teistes rahva- ja kultuurimajades tähistatakse isamaa sünnipäeva pidulike kontsertide ja etendustega.

Ka külavanemate vastuvõtte toimub mitmel pool. Mõned neist saavad olema üsna omanäolised.

"Läheme juba viiendat korda ühiselt vabariigi aastapäeva tähistama. Kohtume 7.30 Toompea Lossi esisel platsil ja suundume lipuheiskamise tseremooniale. Pärast seda koguneme Toompea lossist paremal pool Piiskopi Aias asuvale vaateplatvormile ja peame seal pidupäevapikniku. Kui keegi tahab kõnesid pidada, palun eelnevalt registreerida. Võta ise kaasa pidupäevale kohased kerged söögid ja joogid, et neid teiste sõpradega jagada," kutsub Harjumaal asuva Patika küla vanem Margus Vain Facebookis Eesti külaelu nimelises grupis.

Kuida sinu kodukandis tänavu vabariigi aastapäeva tähistatakse? Anna meile teada, saates e-kiri aadressile veeb@maaleht.ee või jättes kommentaari sellesama loo juurde. Kõigile vastajatele on auhinnaks tore teadmine sellest, kui erinevalt ja vahvalt eestimaalased oma riigi sünnipäeva meeles peavad.