Koogi tegemisel on kasutatud kohupiima, toorjuustu, ohtralt "lambanina" sordi õunu, koogi mahlasuse tagamiseks õunamahla ja värvi jaoks fariinisuhkrut. Koogi keskele kujundatud õun ja seda ümbritsevad lehed on valmistatud martsipanist.

Lisaks kookidele võistelgi ka õunamahla ja veini tegemises. Konkursi Õunamahl võitis Eha Marrandi poolt 'Valgest klaarist' augustikuus valmistatud mahl.

Õunaveini konkursi edukaimaks veiniks osutus Liivi Lohvarti kodus tehtud vein, mis oli valmistatud eelmisel aastal rikkaliku õunasaagi ajal.

Aiandushuvilise Liivi sõnul valmistati vein kolmest erinevast õunasordist – 'Cortland', 'Sügisjoonik' ja 'Paide taliõun', kuid sel aastal jäävat aga veinitegu õunanappusel ära, sest õunu napib isegi piisava koguse mahla valmistamiseks.

Konkursil Õunashow pälvis esikoha showtrupp “Hannes” õunateemalise tantsunumbriga.

Õunagrillimise Eesti Meistrivõistlusel saavutas esikoha võistkond "Naiskodukaitse Viru ringkond".

"Grillisime söegrillil kahe erineva täidisega õuna – nii küpsetasime õuna grillitud kanafilee, juustu ja köömnega, teise õunakomplekti täidiseks oli kanafilee juustu ja munaga, kaunistuseks granaatõunad ja idud. Serveerimisel kasutasime grillil endavalmistatud kastet, mis koosnes meest, sidrunist, rosmariinist ja piprast. Tervitusjoogina pakkusime Vana Tallinna likööri, mis oli segatud kuuma piparmünditee ja õunamahlaga," rääkis võistkonna kapten Ursula Aal.

Õunagrillimise Eesti Meistrivõistlused võidutöö, autor Naiskodukaitse Viru ringkond. Foto autor Rene Viljat