Matemaatika on mulle alati meeldinud, minu jaoks pole see igav. Ja kui näed, mis need numbrid tähendavad, läheb kõik ilusaks nagu muusika.

Ma töötasin meediaplaneerijana, analüüsisin meediatarbimist. Tegelikult on sotsioloogilised uuringud just hea materjal, mis iseloomustab üht või teist inimest, seda, kuidas käitumismustrid jooksevad. See on kui sissevaade inimeste pähe.

Järeldate numbrite põhjal, kes me oleme?

Täpselt nii. Kui vaadata mingit statistiliselt korrektset valimit, siis on seal kindlad mustrid, inimesi on võimalik liigitada iseloomuomaduste järgi gruppidesse.

Kunagi tegin alkoholiuuringuid: kas inimene on õlle-, viski- või viinajooja. Tuli välja, et õllejooja on tänapäeval selline eluga rahul tüüp, kes istub hea meelega kodus ja vaatab jalgpalli. Viskijooja on rohkem briti poissmehe moodi – tahab välja minna, teistega kokku juua. Kõige huvitavam tüüp aga on viinajooja – ma muidugi üldistan kõvasti –, tema puhul pole vahet, mis soost ta on, kui vana ta on, mis ta sissetulek on, aga ta on üksik inimene.

See on muidugi tohutu üldistus. Aga loova tüübi jaoks on siin infokillud. Näiteks et sul võib olla kõik olemas, sa võid olla rikas, aga sa oled üksi – istud kodus ja jood viina. Mingis mõttes ei erine sa siis üldse sellest tüübist, kes istub poe taga ja kellel pole mitte midagi. Tollel hetkel on teie vahel sild.