Ingrid Muuga on Põlvamaa spordielu eestvedaja. Ta oli Eestimaa XI talimängude peasekretär ja kohaliku toimkonna hing, üks suure töö tegijatest, et mängud laabuksid ja toimkonna head mõtted teoks saaksid.

Aasta KOV sporditöötaja 2009 - Artur Valk

Valk usub, et kui on head tahet, saab ka väikeses kohas mõndagi ära teha ning on seda tegudega tõestanud. Valk on Kõrgessaare Vaba Aja Keskuse juhataja, kellel tuleb tegeleda nii kultuuri-, spordi- kui ka noorsootööga.

Aasta noortetreener 2009 - Arved Külanurm

SA Põltsamaa Sport Spordikooli maadlustreener, kelle 19 maadlejat on võitnud 2009. aastal kokku 40 Eesti meistritiitlit eri maadlusliikides ja eri vanuseastmetes.

Aasta spordisündmus 2009 - Eestimaa XI talimängud

Mängudel Põlvas osalesid kõigi maakondade ning 26 linna ja 69 valla võistkonnad 2952 sportlasega. Eestimaa XI talimängude peakorraldaja oli Eestimaa Spordiliit Jõud koos Põlva linna, Põlva valla ja Põlva Maakonna Spordiliiduga.

Aasta piirkondlik spordisündmus 2009 - 80. Suurjooks ümber Viljandi järve

Sellest jooksust on saanud Viljandimaa spordielu suursündmus ja spordielu järjepidevuse sümbol. See on ainulaadne võistlus, kus võitja nimi raiutakse kivisse. Tänavu püstitati jooksu osalejate rekord: finišisse jõudis 2914 jooksjat ja 530 kepikõndijat.