Baski tõugu lihaveised on pärit Hispaania põhjaosast. Nende kastanpruuni värviga liha, mida kaunistavad kollased rasvaribad, on väga meeldiva, lambalihale sarnase maitsega.

Liha, mida serveeritakse suurte, vähemalt kiloste portsudena, on kirjas mitmete Londoni restoranide menüüst. Restoranis Levanter maksab 1,2 kg liharoog 45 naela ning nõudlus selle järele on suur.

Basque veis.

Baski veise liha on nii maitsev, et mitmed veiselihafännid on tunnistanud, et muud liha nad enam süüa ei tahagi. Isegi pelgalt liha küpsetamise lõhn on nii "maitsev", et sedagi tullakse nautima.

Serveeritav liha on kahesuguse päritoluga: üks osa sellest jõuab restoranide kööki eks-piimalehmadena kõikjalt Euroopas, tavaliselt Poolast ja Saksamaalt, kes annavad oma lihale n-ö lõppviimistluse Baskimaal rohelist rohtu süües; teise osa moodustavad lihaveised ja härjad, kes kasvavad üles Baskimaa naabermaakonnas Galicias ning tapamajja jõudes on nad juba 18aastased hiiglaslikud ja lihaselised loomad.