Adermanni sõnul jõuab ekraanile rohkem elu lausa mitmes mõttes, sest romantilisele poolele on tasakaaluks tõsised teemad, mille lahendusi jälgides saavad inimesed mõtteainet ka pärisellu. Sarja stsenaristid on Livia Ulman, Andris Feldmanis ja Mihkel Ulman.

Uus telelugu saab alguse “Kodu keset linna” lõpust aasta hiljem. Mäletatavasti toimus viimases osas lennuõnnetus.

Rohkem noortele suunatud

Stsenaristid Livia Ulman ja Andris Feldmanis kinnitavad, et kui “Kodu keset linna”, nagu pealkirigi ütleb, oli valdavalt ühe tuumikpere keskne, siis “Elu keset linna” on rohkem harali ja vaatleb paljude tegelaste elukäiku ning omavahelisi suhteid. Võttekohad paiknevad üle terve Tallinna. Sari on muutunud dünaamilisemaks, probleemid teravamaks ja kaasaegsemaks ning rohkem noortele suunatuks. Lisandunud on terve hulk uusi tegelasi.

Kõigepealt ilmub vaatajate ette uus tegelane Eeva – noor ja kaunis naine, kes elab koos vägivaldse mehega ning püüab ennast vabaks võidelda, et elus iseseisvalt hakkama saada. Eeva asub elama Uusperede majja.

Teine pealiin keskendub Henrile, kes peab toime tulema oma südamevaluga pärast Lenka lahkumist. Anna ja Marko käivad kohut Joonase hooldusõiguse pärast. Kindlasti võiks vaatajale huvi pakkuda täiesti uus võttepaik – naisteajakirja Juno toimetus ja seal hargnevad intriigid.

Milline tegelaskuju on stsenaristide lemmik, s.t kellele on kõige põnevam teksti kirjutada?

Feldmanis ja Ulman möönavad, et stsenaristi võimuses on vastumeelne tegelane meeldivaks kirjutada. Kui seda ei juhtu, on stsenarist ise süüdi. Eraldi oma lemmikuid ei taha kumbki välja tuua. Ütlevad vaid, et uutest tegelastest on põnevaimad Eeva oma iseseisvuspüüdlustega, anarhistlike vaadetega häkker Eduard ja hämara taustaga ettevõtja Meelis.

Eevana astub sarjas üles Liina Vahter, kellele on vägivaldse mehe naiseks kehastumine omamoodi väljakutseks. “Mängin Eevat, kelle mees näib kõrvaltvaatajaile väga tore ja võluv, kuid kodus on asjalood hoopis teised,” kirjeldab Liina. “Eeva on 22aastane noor naine, kes pärast keskkooli loobus ülikooli minemast ja abiellus jõuka Meelisega. Unistus idüllilisest perest asendus ruttu vägivaldse kodueluga. Eeval on raskesti haige ema, kelle haiglaarved Eeva mees kinni maksab. Seetõttu on Eeval tunne, et ta on oma mehe ees võlglane.”

Uued ja vanad

Heleni ja Hannese poega Henrit, 20aastast fotograafi mängib Marko Leht.

Henril on suhtest Lenkaga laps, kellega ta koos ei ela ega suhtle. Henril on palju juhusuhteid. Ta väldib mõtlemist tulevikule või tõsisematele teemadele. Elupõletamisest ja töötegemisest üle jääva aja veedab korvpalli mängides.

Transiidi- ja kinnisvaraärimeest, 33aastast Meelist mängib Tanel Jonas.

Meelisel on oma äride tõttu valgustkartvaid sidemeid nii allilma kui poliitikutega. Isiklikes suhetes on mees kontrolliv ja agressiivne ning äärmiselt armukade. Lisaks on ta väga heas füüsilises vormis, sest käib poksitrennis. Meelis on vastuoluline isiksus, kes hindab kõrgelt lojaalsust ja tervislikke eluviise, kuid samal ajal ei ütle ära võõrastele naistele ega kokaiinile.

Endise tippmodelli ning naisteajakirja Juno peatoimetaja Fänni rollis näeb Liina Tennosaart.

Fänni on 53aastane süüdimatu, plikalik ja avatud ning erakordselt kirglik oma ettevõtmistes. Armastab intriige ega karda konflikte. Julgeb võtta elus suuri riske. Ta on harjunud tähelepanu ja glamuuriga. See väljendub ka tema riietumisstiilis ja ellusuhtumises.

Angelikat, 27aastast väga kena välimusega ja enesekindlat juristi mängib Kaili Viidas.

Angelika on naine, kes ei vali kunagi vahendeid oma eesmärkide saavutamiseks. Ta elab koos oma parima sõbranna mehega ning käib kohut, et sõbrannalt laps endale saada. Ise pole ta võimeline lapsi saama ja seetõttu tunneb end ebatäiusliku naisena.

Jaune Kimmeli tegelane Johanna on 10. klassi õpilane, kes elab Uusperede majas, kirjutab luuletusi ja peab päevikut. Stabiilsest ja turvalisest perest unistav Johanna on sunnitud väga noorelt iseseisvat elu alustama, sest maal elav perekond ei suuda teda toetada. Nii käib Johanna kooli kõrvalt poole kohaga tööl baaris.