19.35 “Tähelaev: Rein Rannap” (ETV 2005). Rein Rannap kirjutas noote enne kui tähti ja improviseeris harjutusi heliredelitega. Viiuldaja ja pedagoog Ines Rannap meenutab, et poeg rääkis väiksena riimides. Muusikateadlane ja helilooja Heino Rannap tunneb uhkust, et pojas on see, mis puudub paljudel headel kunstnikel.

Klaveripoeg ise usub, et talle on antud jumalik anne, ent pole lõpuni rahul sellega, kuidas ta oma annet on rakendanud.

“Tähelaeva” stuudios esitleb Rein esmakordselt ka oma kolme pikka ja tarka poega. Saatejuht Katrin Vaga.

20.45 “Ruja. Need ei vaata tagasi” (ETV 1999). Meelelahutuslik saade Rujast, valik arhiivikaadreid aastatest 1974–1990. Autor Vahur Kersna.

21.40 “Keelatud – Ruja” (Eesti 2017). 2016. aastal salvestas Rein Rannap koos Kristjan Kannukese ja rokkbändiga varased Ruja laulud. Tegu oleks võinud olla Eesti esimese rokkalbumiga, kui Rujal oleks lubatud 1970ndate alguses salvestada ja selline plaat välja anda. Muusikalises dokumentaalfilmis põimuvad Rein Rannapi meenutused Ruja algusaastatest ja albumi salvestamise protsess stuudios.

22.35 “Kahekõne. Rein Rannap” (ETV 2010). Saate külaliseks on Rein Rannap.

23.15 “Jäätunud valgus. Rein Rannap” (ETV 2006). Keset mahajäetud mõisahoone ballisaali, karjuvas vastuolus ümbrusega särab kontsertklaver. Kuu kiirgab läbi akende, andes tühjale ruumile müstilise valguse. Või on see valgus hoopis pilti ja muusikasse vangistatud välgusähvatusest?

Tardunud on ka kuulajad. Paigal ei püsi aga Rannap, kelle mängumaneeri sobib äikese energia hästi iseloomustama: täis üllatusi, huumorit, virtuoosseid sähvatusi. Osa palu on loonud esineja ise, teised ülituttavad meloodiad on aga põhjalikult ümber töötatud. Mis muusikastiil see on, kuhu me ta lahterdame? Jah, stiil on tema enda oma – teiste sõnadega: tegu on padurannapiga.

00.05 “Tartu muusikapäevad 30: kantaat “Taevas ja maa”” (ETV 2009). Rein Rannapi ja Hando Runneli kantaat “Taevas ja maa”.

00.45 “Riho Sibul, Rein Rannap. Taevakaart” (ETV 2011).