TeRa vestles Evelin Võigemastiga – saates osalejaid, kohtunikke ja loomulikult televaatajaid oma erakordse ümberkehastusmisvõimega lummanud näitlejannaga pärast finaaletteastet.

* * *

Kui palju oli teil enne saates osalemiseks nõusoleku andmist kõhklusi?

Ikka kõhklesin. Põhiliselt kõige telesaatega seonduva pärast – liigne meedia tähelepanu.

Aga see ülesanne tundus põnev. Nii põnev, et ei raatsinud loobuda.

Vaatajatele oli saade väga lõbus, aga kui lõbus saate valmimise protsess osalejatele oli?

Sellepärast ongi endal niivõrd toredad elamused, et seda saadet oli meil endil väga lõbus teha. Nalja sai ikka väga palju! Me elasime üksteisele kaasa, aitasime nõu ja jõuga, ja tõepoolest ei olnud suurt vahet, kes saate võidab. Võidusumma läks niikuinii heategevuseks!

Kui oluline roll oli etteastete juures muusika-, liikumise-, paroodiaõpetajatel?

Kõikidest õpetajatest oli väga suur abi. Üksi sellist tööd ikka ära ei tee.

Peab olema keegi, kes sind peegeldab. Kritiseerib või kiidab. Ütleb täpseid märkusi selle kohta, mida ja kuidas paremini teha. Ilma naljata − mitte keegi meist ei oleks niimoodi ümber kehastuda suutnud ilma kõrvalise abita.

Milline kaasvõistlejate number oli lemmik?

Kaasvõistlejad olid kõik väga tugevad ja igaühel õnnestus teha meeldejääv number. Eriti eredalt on meeles Tanel Padari Jörberg ja Tina Turner. Tanja Mihhailova Pavarotti ja Pink. Karl-Erik Taukari Dana International ja Freddie Mercury. Getter Jaani Michael Jackson ja Shakira. Peeter Oja Joe Cocker ja Stevie Wonder. Hanna-Liina Võsa Björk ja Marilyn Monroe. Henrik Normani Villu Tamme ja Vello Orumets.

Meelejäävaks muutub esitus ilmselt siis, kui juhtub midagi täiesti ootamatut. Ja kõigil oli neid hetki!

Kuidas sündis teie enda finaalinumbri valik?

Ma mingis mõttes kartsin Chalice’i esitust kõige rohkem, sest kui olin lõpuks ära otsustanud, et ma Jarekit teen, siis selgus, et kõrvalseisjad leidsid selle liiga erilise olevat. Pigem soovitati teha midagi efektset ja naljakat, aga ma jäin lõppkokkuvõttes endale kindlaks. Mulle endale väga meeldib see lugu, sest ma mõtlengi nii – need on minu inimesed. Tanja, Taneli ja Getteri numbrid olid tõesti teises võtmes, kuid see, et minu oma neist erines, ei tähenda, et see olnuks miinus.

Mis tunne oli pärast võitu?

Tunne oli väga mõnus, ja mis seal salata – võita on ikka hirmus tore.

Miks annetasite võiduraha 10 000 eurot just koolikiusamise vastu võitlemiseks?

Koolikiusamisega pole ma ise just väga lähedalt kokku puutunud, kuid probleem on suur ja sellest ei räägita väga palju. Kuna sihtasutuse Kiusamise Vastu puhul tegu on aga värske ja uue algatusega, siis usun sellesse ja loodan, et raha läheb õigesse kohta. Mida varem selle teema lahendamisega alustada, seda positiivsemad on tulemused.

Ka mul endal on lapsed, kes lähevad varsti kooli, ja ilmselt pole klassi, kus sellist probleemi vähemal või suuremal määral ei leiduks. Kiusamise Vastu soovib sügisest rakendada Turu ülikooli väljatöötatud kiusamisvastast programmi neljakümnes Eesti koolis. Loodan, et see võidusumma aitab neil projektiga edukalt alustada.

Kas osaleksite veel sellises saates?

Pea ees ma lähiajal uude telesaatesse ei hüppa, aga mis puudutab parodeerimist ja jäljendamist, siis see mulle sobis.