Kunstiülikooli üliõpilaste poolt asutatud ansambel elab tänini, mitte küll algkoosseisus, kuid siiski väga menukat lavaelu. Kõrgele eale vaatamata ei ole kaotanud vitaalne ansambel 40 aasta jooksul ei sädet ega särtsu. Mis see aeg ikka bändile teha saab kui mehed ei vanane.

24. märtsil Kochi aida pruulikojas ei tulnud ühelgi Kukerpillide fännil pettuda. Siiralt – müts maha. Ilmselgelt ei tulnud pettuda ka ansamblil endal. Tants ja trall tantsupõrandal kestis esimesest taktist kuni viimse poogna tõmbeni. Õnneks ka kauem. Kahjuks pole eesti publikul kombeks kõvasti hõigelda ja mürgeldada, et lõbupakkuja tagasi lavale tuleks. Õnneks siiski "viimane" lugu polnud viimane.

Kukerpillide menüü ulatub eesti folgist, kantri, bluegrass- ja Cajun-stiili hittideni. Selle kõigeta soojendati hinge, jalgu ja südameid suisa kolme tunni jagu. Said kuuldud, nähtud ning esitatud nii tuntud kui ka vähem tuntumad lood.

Suureks plussiks oli ka esinemiskoha valik – Kochi aida pruulikoda. Majast, mis vaid aasta tagasi veel tondilossina Tallinna sadamas kõrgus, on kõva töö tulemusena saanud kodune sadama trahter. Koht kus külastaja saab väga hea ja osavõtliku tähelepanu osaliseks. Vahva oli vaadata kuidas võõrustav seltskond nii leti taga kui saalis kujunesid ühtseks meeskonnaks. Kellel oli vähem kogemusi teda õpetati, kes seisis sööti teda rakendati, kes kippus väsima teda utsitati. 

Lõppkokkuvõttes oli kõik nii nagu peab. Külaline sai lavalt ja baarist mis ta tahtis või ootas. Laval olev Kukerpillid täitis ruumi ja südamed oma lakkamatu rõõmuga. Võõrustaja ootab meid kõiki tagasi.

Kukerpillide liikmed läbi aegade:
Taivo Linna (läinud manalateed)
Vello Salumets
Toomas Kõrvits
Tiit Kõrvits
Ike Volkov
Tõnu Raadik
Kaarel Kilvet
Indrek Kalda
Jaan Arder
Arne Haasma
Vello Toomemets
Heiki Vahar

Praeguseks on Kukerpillidesse jäänud:
Toomas Kõrvits – laul, kitarr
Ike Volkov – laul, bass
Arne Haasma – laul, akordion
Heiki Vahar – viiul