Selgitama pidi ta seda mitmetele helistajatele, kes päev-paar enne pühapäeva muret tundsid, kas krõbe pakane ikka lubab tõukekelguvõistlust pidada.

Nii ka läks. Võistlus toimus ja selle järel tunnistas korraldaja, et nii ilusat ilma kui seekord pole kahel varasemal võistlusel olnudki. Esimest korda säras päike.

“Keskpäeval, kui start anti, oli külm leevenenud 20 kraadini ja sooja saadi võistlemisest või siis lõkke ääres, aga ka kuumast teest ja supist, mida pakkusime,” selgitas ta.

Ühtekokku võistles 80 meest, naist ja last. Tõsi, aasta tagasi oli osalejaid paarkümmend rohkemgi. Eks külmakartlikumad ei julgenud kaugemalt tulla: kas ei läinud neil siis auto käima või kartsid sellega pakases tee peale jääda.

Kõige osavõturohkem oli teatesõit, kus läks rajale 11 neljaliikmelist võistkonda. Sõideti küla peatänaval 4 x 250 meetrit.

Nelja finaali jõudnu seast väljus võitjana Läki Käkid, mille moodustas lodja Jõmmu hakkaja seltskond. Teine koht jäi SPA-EST tiimile, kus üheks kelgutajaks eestlaste kõrval oli nende võistluste ainus välismaalane Hispaaniast. Kolmandaks tuli võistkond Mehed Liikuma ning neljandaks jäeti kohalikud Kolkja mehed.

Individuaalsõidus, kui sõideti väike 800 meetri pikkune ring külatänavatel, võidutses meestest Endel Tiiramaa (lodi Jõmmu) ja naistest Juta Vahi Alatskivilt.

Kairi Güssoni sõnul on tõukekelk Kolkjas talvisel ajal au sees ja see on peaaegu igaühel kodus olemas. Sellega sõidetakse külla, poodi või kalale. Mõnedki külalised on väitnud, et nad pole kusagil mujal Eestis näinud nii palju tõukekelgul sõitjaid kui just Kolkjas.

Et Peipsi-äärset väikeküla Tartumaal, selle kohalikku elu ja olusid ka talvel rohkem ning meeleolukalt tutvustada, tuldigi mõttele tõukekelguvõistlusi korraldada.

“Aasta tagasi toimunud “Kolkja kelgu” võistlusel andsid talvepealinna Otepää esindajad meile pidulikult üle tõukepealinna tiitli, peame seda ka õigustama,” lausus Güsson.