Pärast maagilise haldjaringi riitust õnnistati ka planeetide karikat, kust rüübates said kõik riitusel osalenud osa ürgelementide energiast.

Punase tuliahvi aastal sündinud inimeste elu on täis ootamatusi, nii heas kui halvas mõttes, sest nad käituvad ettearvamatult ning võivad kiiresti muuta oma otsuseid ja stra­teegiat.

Pikki plaane ei saa teha

Kuna Ahv on ettearvamatu, toob uus aasta üllatusi ning vajadust kohaneda uute oludega. Neil, kes on nutikad ja kavalad nagu ahviaastal sündinud inimesed, õnnestub see kergemini. Seejuures otsuseid tuleb teha lähtudes olukorrast, mitte varem välja töötatud taktikast.

Ahviaasta olulisim märksõna, mis punase joonena läbib kogu aastat, on see, et iga plaan, otsus ja ettevõtmine võib jääda lühiajaliseks. Kõik toimub ja muutub nagu unenäos, palju esineb illusoorsust kas inimeste enda naiivsuse ja ülefantaseerimise või konkurentide levitatud valeinfo tõttu.

Aasta negatiivne pool seisnebki võimatuses teha kaugeleulatuvaid plaane, sest kogu aeg tuleb valmis olla uuteks üllatusteks. Kujutage ette, et teie korterisse ilmub ahvipärdik. Varsti märkate, et osa asju on kadunud või puruks visatud, ja kui te ahvi kohe puuri ei pane, tekib korteris kaos.

Niisugune näeb välja ka 2016. aasta – kaos suureneb kogu maailmas. See võib mõnele ka meeldida – sogases vees saab suure kala ehk kergemini kätte. Filosoofilises tähenduses on kaos aga alus uuele maailmakorrale.