Mitmed inimesed rääkisid reedel Kassari kiigeplatsil, et ei julgenud kodust tulema hakates ilmateadet uskuda, mis kuiva õhtut lubas, kuid selgus, et kord läks prognoos täppi ning õhtu oli muusikanautimiseks suurepärane. Hiiu Folk hoiab ka tänavu juba tavaks saanud alkoholivaba joont.

„Minu mehele meeldib väga, et siin pole õllemüüki ning see on vaat ainus festival, kuhu ta on nõus tulema,“ rääkis Harjumaalt tulnud Külli, kellel oli see teine kord Hiiu Folgil olla. „Õhkkond on rahulik ja saame mõnusalt muusikat kuulata.“

Hiiu Folgi eestvedaja Astrid Nõlvak ütles, et natuke on küll aastate jooksul survet olnud, et saaks platsile kergemat alkoholi müüma, kuid praeguseks on juba harjutud. „Isegi korraldusmeeskonnas on selle üle vaieldud, kuid nüüd on kujunenud nii, et siia tulevad ehk need inimesed, kes teistsugustele festivalidele ei lähe,“ sõnas Nõlvak.

Hiiu Folgi avar ja turvaline lasteala on varasemast teada ning varem Kassari kiigeplatsil folgitanud peredele koht juba tuttav ja heaks kiidetud. On erinevaid töötubasid ning ja jooksmiseks jagub ruumi.

Kuigi reede hommikul tuli Hiiumaalgi äikest ja rahet, õnnestus ka väljasõit Hanikatsi laiule. Sinna jätsid küll mõned soovijad heitlikku ilma kartes minemata, kuid päeva edenedes tuli päike välja ning laiul tehti Tiit Leito juhtimisel korralik matk.

Samuti jäi pilvede tõttu nägemata päiksetõus nendel, kes kell 4 hommikul alustasid matkaga Kõpu majakast, kuid muljed olid head, sest äikesepilv hiilis matkajatest targu mööda ning metsmaasikaid sai kõvasti süüa.

Hiiu Folgi kava ja viimased uudised on kättesaadav SIIT