„Sain tema kahe kuu vanuse kutsikana, järgnes kaheaastane väljaõpe ning kui ta eksami ära oli teinud, võisime tööle hakata,“ meenutab Sarik.

Sariku sõnul oli tal huvi inimeste otsimise kõrval õpetada oma teenistuskoerale muidki tegevusi ning ta keskendus temaga narkootiliste ainete otsimisele. Et Erose vaim on endiselt virge, seda näitas ka tänane päev, mil tal pealtvaatajate silme all lasti kastikestest üles otsida just too, millesse oli peidetud narkootiline aine.

„Leidis õige kasti, kuhu oli kanepiõisik peidetud, ta leidis selle lõhna järgi üles,“ selgitas Sarik.

Kuna Erose teenistus politseis sai läbi, võttis Sarik koeralt maha ka politseitraksid ning andis need üle prefekt Tarmo Kohvile.
Nagu enamasti teenistuskoerte puhul tavaks, jääb Eroski elama senise peremehe koju. Sariku sõnul ta tänaste emotsioonide põhjal vähemalt lähiajal uut teenistuskoera ei võta.

Politse- ja piirivalveameti andmeil töötab praegu nende ridades 67 koerajuhi juhendamisel kokku 78 teenistuskoera, kellest enamik ongi saksa lambakoerad. Tavaliselt kestab teenistuskoera tööiga kümme aastat, tippvormis on ta viie-kuue aastasena.