Saarlaste tantsurühm, kes end puu vilus samuti viimaseks etenduseks kogus, tunnistas, et eks raske on olnud, aga väljakul tunned, kuidas energiat tagasi tuleb ning see annab uut hoogu.

Enamik Maalehega rääkinud tantsijaist ütles, et jalad on enam-vähem korras ning midagi tõsisemat juhtunud ei ole. Pärnumaalt Torist tulnud Reet rääkis, et on tantsupeol viiendat korda ning tüdimust ei paista kuskilt. „Selle viie aastaga lähevad raskused meelest, jääb selline hea emotsioon, nii-et tuled aga jälle,“ ütles ta.

Paljud tantsijad on ka sellised, kes samal ajal kuskil kooris laulavad ning on pidanud end kahe asja vahel jagama.

Lihula põhikooli lapsed Kaarel Villem ja Elis näiteks olid laupäeval koos valikkooridega laval ning pühapäeval kell 9 hommikul juba valmis tantsulavale jooksma.

Kaarel Villem ütles, et tema lemmik oli „Koit“ ning pole ta nii väsinud midagi.

Tantsijad lubasid ka, et kui seni püüti väljakut säästa, siis nüüd pannakse kogu jõud mängu ja tehakse kõik pöörded täiega ära. „No ja mis meil ikka nüüd viga, eks lõpuks said ju tantsudki juba selgeks,“ naersid Häädemeeste mehed.

Palju jõudu on andnud tantsijatele ka see, et neile on tänaval ligi tuldud ja kiidetud ning tänatud. Viimane etendus oli emotsionaalne ning oli näha, et tantsijad võtavad peost veel viimast ja panevad käiku kogu energia.

Juhendajaid tänades hakkas mõnigi silm kahtlaselt läikima nii juhendajatel endil, tantsijatel kui ka publikul.