Eelmisel aastal Hiiumaal Kärdla kirikus Viini Riigiooperi bassi Ain Angeri kontserti korraldades tekkis Enn Kunilal mõte Hiiumaa kirikutesse sagedamini huvitavaid interpreete mängima tuua. "Hiiumaa publik tervitas Ain Angerit sedavõrd suure huvi ja kaasaelamisega, et tekkis soov sellele publikule rohkem maailmatasemel interpreete koju kätte tuua ja nii Hiiumaa kultuurielu elavamaks ja mitmekesisemaks muuta, kasutades kontserdipaikadena siinseid kauneid kirikuid," ütles Enn Kunila.

Metseeni ja kunstikollektsionäärina tuntud ettevõtja Enn Kunila otsustas sellele ideele lähemale jõudmiseks kinkida Hiiumaale klaveri, mida saaks erinevates kohtades kontserditel kasutada. Leppinud kokku Kärdla muusikakooliga, et uus Estonia klaver saab seal peavarju, kaasas Eesti Muusika ja Teatriakadeemia (EMTA) kuratooriumi kuuluv Enn Kunila klaveri valimise protsessi EMTA rektori Peep Lassmani ja klaveriõppejõu Ivari Ilja.

Kaks klaverivirtuoosi käisid Tallinna Klaverivabrikus erinevaid klavereid Hiiumaa jaoks testimas ja valimas. Tunnustatud eksperdid soovitasid Enn Kunilale Estonia uusimat salong-kontsertklaverit, mis pidi küll alustama pikka teekonda Ameerika Ühendriikidesse, kuid viimasel minutil siiski Eestis Hiiumaal kodu leidis.

Enn Kunila tegi esimese kontserdi andmise ettepaneku noorele talendile Mihkel Pollile, kelle käekäiku ta on pikki aastaid jälginud ja ka toetanud. Rahvusvaheliste konkursside võitja, praegu Londonis ennast täiendav pianist Mihkel Poll võttis Enn Kunila ettepaneku Hiiumaal esineda meelsasti vastu.

MTÜ Hiiumaa Kultuuri Selts on ettevõtja ja kunstikollektsionäär Enn Kunila ning muusik Astrid Nõlvaku (Böning) tänavu talvel ühiselt Hiiumaa kultuurielu igakülgseks edendamiseks loodud mittetulundusühing. MTÜ Hiiumaa Kultuuri Selts korraldab ka tänavust Hiiu Folki.