16.-20. augustil toimuva festivali programmi mahuvad Põlvamaa eri paigus toimuvad seminarid, õpitoad, talgud ja loodusretked. Nii näiteks ehitatakse Moostes ühise töötoa käigus valmis väiketuulik kodumajapidamistes kasutamiseks. Seminaril "Roheline kool" jagatakse kogemusi kohalikust koolitoidust, loodusharidusest ja energiasäästlikust koolimajast. Lõkkeloengul arutletakse koos Anu-Mall Naaritsa, Aivar Ruukeli ja Indrek Maripuuga, kas elukorraldus, mida iseloomustab lähenemine "rohkem on parem", on kestlik.

Elava looduse sõbrad on oodatud ökofestivali liblikalaagrisse, vähipüügiööle ja sipelgariiki. Ulukite jälgi aetakse Nohipalus ning loodusemees Georg Aher viib huvilised botaanilisele õpperetkele. Oma käed loodusliku mitmekesisuse säilimiseks saab külge lüüa Piusa harivesilike talgutel.

Ökofestivali projektijuhi Ulla-Maia Timmo sõnul on festivali õpitoad ja retked ootuspäraselt menukad ning mitmete ürituste kohad on juba viimseni broneeritud. Täpsemat infot programmi kohta saab internetist www.ecofest.ee.