Järvamaal Imaveres on selline memm olemas – matemaatik ja tantsujuht Milvi Nõmmik. Laupäeval kutsus ta oma lähimad tantsurühmad kokku pidu pidama, et tähistada oma tantsuraamatu ilmumist. Tantse raamatust „Memmede tantsud“ esitasid Milvi Nõmmiku tütre Anneli rahvatantsurühm Kägärä“, Milvi Nõmmiku oma juhendatav Imavere memmede rühm, Imavere naisrühm ja Põlva memmed.

Põlvamaa on Milvi Nõmmiku kodukant. Oma tantsujuhiteed alustas ta Põlvamaal Peri koolis, tantse aga hakkas õpetama juba siis, kui käis Antsla kooli 7. klassis. Ning sealtmaalt on rahvatants teda saatma jäänudki.

Põlva tantsurühmaga on Imavere tantsijatel ka praegu sõprussidemed. Ja kes suhtub üleolevalt memmede tantsimisse või arvab, et nood ei jõua ennast liigutadagi, peaks ainult nägema Põlva memmede tantsimist. Sellist kergejalgsust, ühtsust ja korralikke hüppeid ei tee nooremadki järele.

„Memmede tantsud“ on ainus omalaadne tantsuõpik vist kogu Eestis. Kuna Eestis on palju tantsuveterane ehk siis memmede tantsurühmi – naisi, kes on eluaeg tantsinud ega raatsi vanuigi kodus teleka ees istuda (ja Milvi Nõmmik on ligi 30 aastat juhendanud ühte neist, Imavere memmede tantsurühma), nägi ta ära, et memmede tantse on vähe. Nii tuli neid ise looma hakata. Praegu on tal neid paarkümmend ja kümme neist said nüüd jäädvustatud ka raamatusse. Nagu ütles Järvamaa kultuurispetsialist Lili Välimäe, oodatakse seda raamatut väga ka rahvakultuuri keskuses.

„Oleme teiste tantsujuhtidega rääkinud küll, et teeme naiste tantsud aeglasemaks, aga midagi nagu ikka ei sobi,“ põhjendab Milvi Nõmmik memmedele tantsude loomist. Tema tantsuraamat on heaks õppevahendiks teistele tantsuõpetajatele. Sealt on noorematelegi midagi võtta, mitte ainult tantsuveteranidele.