"Paljudele on üllatus, et eestlased on üks Euroopa vanimaid rahvaid, et interneti-kasutuses ja asjaajamise lihtsuses ning kiiruses oleme Euroopas siiski esirinnas," rääkis emakeele õpetaja Kersti Jürgenson muljetest.

Eile näidati Bansteadi algkoolis Sindi gümnaasiumi poolt valminud filmi, mille kaudu tutvustati põhifakte Eestist, Sindist ja tüüpilisest koolilapse päevast.

Londoni õpilasi hämmastas, et Eesti lapsed lähevad kooli 7aastaselt. Täieliku üllatusena viidi nendeni teadmine eestlastest, kes on väidetavalt Euroopa vanimaid rahvaid ja unelaulude viisid ulatuvad lausa 2000 aasta taha. Eksootilisena tundus Inglismaa õpilastele looduse roheluse rohkus ja linnatänavatel kõndivate inimeste vähesus.

Nädala pikkusele külaskäigule Bansteadi kogukonna algkooli sõitsid emakeele õpetaja Kersti Jürgenson, 3 Comeniuse projekti juht Sigrid Jamnes, õpetajad Silva Sikk ja Signe Lensment, samuti 7. A kl. õpilased Liisi Buht, Angelina Divonina, Mart Nõmm ja Eva-Lotta Mitt ning 10. kl. õpilane Angela Sinimägi.

Milliseid kogemusi Sindi õpilased ja õpetajad Suurbritanniast saavad, loe siit.