"Jõulutunneli" hitid

Kolmapäeval, 24. detsembril kl 16.05 jõuavad eetrisse "Jõulutunneli" hitid, kus esinevad eelneva kaheksa aasta jooksul heategevusideed omalt poolt toetanud enam kui poolsada Eesti artisti ja ansamblit. Sellesse tundi on koondatud vaid väike valik viimastel aastatel "Jõulutunneli" saates kõlanud lauludest Ivo Linna, Liisi Koiksoni, Lenna Kuurmaa, Lauri Saatpalu ja teiste esituses.

Pärast seda, kl 17 algab jõuluõhtu jumalateenistus Halliste Püha Anna kirikust.

Salvestust Birgit Õigemeele ja Uku Suviste kontserdilt "Ilus aeg", mis toimus Hageri kirikus 10. detsembril, saab vaadata ja kuulata kl 19.

Kontserdil astub üles ka ETV lastekoor koos saateansambliga koosseisus Toomas Laur (kitarr), Ivo Vanem (klahvpillid), Kalle Tetsmann (basskitarr) ja Indrek Tets­mann (trummid), külalisena teeb kaasa Yoel Eladio Terry Cabrera (Kuuba) flöödil ja saksofonil.

Võimalus teha head

"Jõulutunnel" kutsub külalisi, kes aitaksid mõtestada heategevuse sisu praegusel ajal, hinnata lõppevat aastat ja anda ideid, kuidas üheskoos lootusrikkamana uude aastasse vaadata.

Oma nõusoleku saates esinemiseks on andnud paljud Eesti tuntud artistid ja üllatusesinejad, nende hulgas HU?, Maarja, Ines, Tui Hirv, Virve Köster, Anne Veski, Tanel Padar & The Sun ning Metsatöll.

Pühadeaeg Tuhalaanes

"Osooni" erisaade "Jõulud Tuhalaanes" algab kl 20.45 ning kutsub muusikute Hedvig Hansoni ja Andre Maakeri koju, mis asub Viljandimaal Tuhalaane külas kirikaia ja järvede vahel.

Kui "Osooni" tegijad Tuhalaande jõudsid, oli väljas muinasjutuline valge koheva lumega ilm. Talvevaikusest, hingerahust ja armastusest räägivad ka Hedvigi laulud, mis viivad pere pisipoja Danieli unemaale. Kolmeaastane Holger eelistab aga ise laule luua, olgu need siis tuletõrjujast või kopaautost. Hedvigi ja Andre pere jõulud on täis muusikat ja kauneid looduspilte.

"Kuula, palun!"

Kontsert "Kuula, palun!" on näitlejate toetus Maarja külale. Saade "Laul Maarja külale. Kuula, palun!" algab kl 21.20.

Näitlejad Kleer Maibaum, Ülle Lichtfeldt, Jan Uuspõld, Uku Uusberg, Maarja Mitt, Märt Avandi, Robert Annus, Maria Soomets jpt laulavad seekord Eesti laule. Kontsert salvestati 17. novembril Vene Draamateatris.

Juba kümnendat aastat on ETV pühadeprogrammis "Jõulutunnel". 25. detsembril saab kuueosalist ja ligi viietunnist otsesaadet vaadata kl 10, 13, 15, 17, 19 ja 21.15. Saadet juhivad Margus Saar ja Margit Kilumets.

Seekord keerlevad jututeemad Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse patsientide ja taastusravi ümber.

Eesti suurim täiskasvanute ja laste taastusravihaigla Haapsalu neuroloogiline rehabilitasioonikeskus on tuntud eelkõige selja- ja peaajukahjustusega patsientide ning neuroloogilise kahjustusega laste haiglana. Keskus soovib "Jõulutunneli" abiga soetada kliinilise kõnni- ja liikumisanalüüsi labori. Planeeritav labor sisaldab kõnnifunktsiooni hindamiseks ja teraapia läbiviimiseks mõeldud aparatuuri.

"Kõnnitreeninguga ei saavutata alati seda, et inimene hakkab käima. Kui on tegemist kõrge seljaaju kahjustusega, siis väga paljudel juhtudel inimesed iseseisvalt kõndima ei hakka. Küll aga saab anda koormust inimese lihastele, et vältida luuhõrenemist, anda koormust vereringesüsteemile ja kardiorespiratoorsele süsteemile ning nõnda suurendada üldist vastupidavust ja parandada kopsufunktsioone," kirjeldas keskuse juhataja Priit Eelmäe aparatuuri vajalikkust.


Kuidas on seni läinud?

Eelmistel aastatel on "Jõulutunnelis" annetusi kogutud väikelaste kiirabiauto hankimiseks, raviks ja aparatuuri soetamiseks suhkruhaigetele lastele, vastsündinutele, vähihaigetele, väikelaste traumade puhuks, naiste rinnavähi ennetuseks.

2006. aasta "Jõulutunneli" annetussummaks kogunes 3,1 miljonit krooni. Tartu ja Tallinna lastehaiglad said selle abil tänapäevased, just laste raviks mõeldud reanimobiilid.

2007. aastal koguti televaatajate abiga 2,93 miljonit krooni, et soetada Tallinna lastehaiglale ning Tartu ülikooli kliinikumile laste opereerimiseks sobivaid operatsioonilaudu ning kindlustada kõik Eesti sünnitusosakonnad lootemonitoridega.

Helistage!

Televaatajad saavad toetada liikumis- ja kõnnilabori soetamist, helistades Elioni, Starmani, EMT, Elisa või Tele 2 võrgust tasulistel telefonidel:

900 7701, annetades 25 krooni

900 7702, annetades 100 krooni

900 7703, annetades 500 krooni

Telefoninumbrid on avatud 18. detsembrist kuni 27. detsembri õhtuni. "Jõulutunneli" heategevuskampaanias vahendavad telefonioperaatorid annetusi teenustasuta, annetuse summa kajastub helistaja telefoniarvel.