Ei karda midagi ega kedagi

“Lõpuks tehakse midagi minu stiilis,” arvab Rondo. “Meeste maailm on minu pärusmaa. Mulle on väikesest peale meeldinud poistega ja klotsidega rohkem mängida kui nukkudega.”

Talle tundubki, et mõistab tihti mehi rohkem kui naisi. “Liigagi hästi — teatud puhkudel olen pigem meeste poolt. Mõned asjad panevad mind üllatama. Näiteks mõttetu vingumine stiilis “mu mees on nii nõme ja loll”, aga ollakse ikkagi rõõmsalt koos edasi.”

Kairi Rondo hakkab Kanal 12 nii-öelda eetrimaskotiks. See tähendab, et temast saab nii eetrihääl, -nägu kui saatejuht.

“Ma ei kõhelnud hetkegi, kui seda projekti pakuti. Valdkond on nii minu oma. Kui oleks pakutud lihtsalt ilutegemise saadet, oleksin pikemalt mõelnud,” leiab Rondo.

Kanal 12 uue saatejuhi suurimaks väljakutseks saab olema läbi suve igal laupäeval otseülekannete juhtimine Eesti eri paigust. Esimene ülesanne on juba täidetud. Möödunud laupäeval käis Kanal 12 suurüritusel Rakveres ning vaataja sai selge pildi sellest, mis toimus punklaulupeol.

Mehelikud hobid

Rondo hobid on pealtnäha üsna mehelikud, nii nagu meestekanali saatejuhile peakski kohane olema. “Trummid, motosport, kalandus,” loetleb ta.

Lisaks peab ta plaani kunagi ära proovida benji-hüpe sillalt. Ta ei pelga tõepoolest midagi. Ei verd (Rondo käib regulaarselt veredoonoriks — toim), ämblikke ega madusid.

“Deltaplaan — sellega sõitmist ma võib-olla pelgaks,” arvab ta esialgu. “Samas — kui kõik oleks korralikult ette valmistatud, eks ma ikka lõpuks prooviks ära küll.”

Kõigi ekstreemsuste kiuste pole Kairi Rondo selline inimene, kes tihti luid murraks või liigeseid välja väänaks. “Krossisõitmisega oli kord käeluumurd, aga rohkem pole olnud. Ema ikka mõnikord muretseb, miks ma nii hull olen. Aga no mis vahet seal tegelikult on. Kui astun hommikul koduuksest välja, võib ju samuti sellel hetkel midagi saatuslikku juhtuda. Ja kui juhtub, siis järelikult pidigi nii minema. Ma ei muretse ette. Üritan igal juhul kõigesse positiivselt suhtuda,” arutleb Rondo.

Noor naine on kindel, et kui peaks kunagi emaks saama ja tema laps peaks samuti ekstreemsusi armastama, siis oma last ta kindlasti keelama ei hakkaks.

“Kui lapsel tulevad ideed, olen tema poolt. Aga samas, sõbranna lapse pealt olen küll näinud, et lähen mõne asja peale ikka päris närvi ning muudkui õiendan: “Ära tee, sa kukud! — Ära mine! — Ära roni!” Samas, mida rohkem planeerid või kontrollid, seda rohkem lähevad asjad ka viltu. Täpselt nii, nagu planeeritud üritustega kipub juhtuma.”

Kairi jääb mõttesse ning lisab, et kui juba lapsed on, siis paratamatult peab natuke ikka planeerima ka.

Unistab talupidaja ametist

Mõnda asja ei saa tema meelest aga üldse planeerida. Kui kõmuajakirjandus Rondo möödunud aastal üsna pikantse teemaga esikaanele tõstis, oli neiul tuju päris tõsiselt nullis.

“Mingi jama korral olen kõigepealt oma sõpradega rääkinud. Ning kui nemad saavad aru, siis on kõik korras. Mis toimub kommentaarides, on mulle ükskõik. Ma ei muretse, mida terve Eesti arvab — artikkel on ju ühe ajakirjaniku nägemus. Kui ma peaksin kogu selle jama alla neelama, siis oleksin ilmselt juba hullumajas,” muigab ta.

Kairi teab väga hästi, et teletööga kaasneb paratamatult tähelepanu, sageli ka negatiivne. “Kui ma ise asjadest ei räägi, mõeldakse need välja. Ja kui räägin, pannakse pool juurde,” on Rondol valusad kogemused olemas. Lisaks perele ja sõpradele moodustavad Rondo tagala ka tema koer ja karvadeta kass.

“Mul sõber naeris, et miks ma ei suutnud endale normaalset kassi hankida, et ikka pidin imeliku looma võtma. Aga see kass on nagu koer, üldsegi mitte kassi iseloomuga. On väga seltsiv. Alguses küll kahtlesin, et kas tasub nii hullu hinnaga kassi osta, aga nüüd tunnen, et ta on seda väärt.”

Kairi loomaarmastus ei piirdu vaid kassi ja koeraga. Tulevikus sooviks ta hoopiski maale kolida. Juba praegu on tema lugemislaual naisteajakirjade asemel näiteks Kodukiri ja Maaleht.

“Tahan endale talumaja. Üks samm on selleks juba tehtud. Oleks aga raha rohkem, palkaks sulase… Võtaksin majapidamisse lehma ja sead. Mõtteid ja äriideid on mul palju. Mu aju ikka toodab pidevalt midagi,” muheleb Rondo.

Telekanal meestele 

- AS Kanal 2 avas uue eestimaise telekanali nimega Kanal 12. Tegijate sõnul peaks see meelelahutusliku Kanal 2 ja naiseliku Kanal 11 kõrval pakkuma mehisemat programmivalikut. 

- Televaatajani jõuab suvine suurüritus Rabarock. Kanal hakkab üle kandma ka Kevin Korjuse sõite vormel Renault’ sarjas ning muid kuumi spordisündmusi, kus eestlastel omad mehed võistlustules. Programmist ei puudu ka põnevussarjad ja -filmid, mehelik teleklassika kodu- ja välismaalt, huumor ning kaunid naised. Palju tähelepanu lubatakse pöörata ka hobide ja elustiiliga seotud saadetele, samuti on kavas põnevaid teadussaateid ja dokumentaalfilme.